Ystadtalang klar för HIF

Det är 20-årige mittnian Truls Landgren från Ystads IF som lånas ut till HIF Karlskrona.

Landgren är HIF:s sjunde nyförvärv inför säsongen 2019-2020.

– En intressant spelare som har gjort det väldigt bra i division 1 i år, säger Mikael Sandström från HIF Karlskronas sportgrupp.

Truls Landgren är nöjd över sitt nya klubbval och ser fram emot att komma igång med HIF.

– Det känns både kul, stimulerande och spännande med en ny handbollsutmaning. Efter att ha avslutat mina ungdomsår i Ystads IF känns det rätt för min utveckling att prova en ny miljö, säger Truls Landgren.

Att det just blev HIF har också att göra med att Truls kommer göra värnplikten i Karlskrona och det är också anledningen till att Ystads IF lånar ut honom under en säsong.

– Ystads IF tror mycket på Truls och lånar enbart ut honom till oss för att Truls ska göra lumpen i Karlskrona, han kommer sedan återgå till Ystads IF efter säsongen. Ystads IF har varit väldigt proffsiga kring utlåningen och jag vill poängtera att vi har en väldigt bra relation med Ystads IF, säger Mikael Sandström.

Landgren kommer att finnas på plats när laget drar igång efter semestern den 15 juli och han har stora förväntningar på årets säsong:

– Mina förväntningar är att kombinera bra handbollsträning med värnplikten. Jag hoppas givetvis även att HIF ligger i toppen av allsvenskan och har chans att ta klivet upp till handbollsligan igenk, avslutar Truls Landgren.

Foto: Mark Hanlon, Ystads Allehanda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 67
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X