Vinst mot Kungälv i toppmötet

HIF vinner den viktiga toppmatchen mot Kungälv med 23–21 efter 15–10 i paus. HIF går förbi både AMO och Kungälv och tar därmed ett bastant grepp om en av tre kvalplatser som ny tvåa.

Det var två lag som visade att det var viktiga poäng på spel, första halvlek präglades av mycket tekniska fel och tappade anfall. Det var HIF som hade kommandot i matchen, mycket tack vare sitt fina försvars- och målvaktsspel. Dessutom firade Anton Persson stora triumfer i början på matchen, 5 mål på matchens första 20 minuter från vänsterkanten. Uros Tomic visade på nytt vilken viktig kugge han är i HIF:s försvarsspel. 9 räddningar av Tomic i första och hemmaledning med 15–10.

I andra halvlek hade HIF till en början bra koll på händelserna i matchen och höll sitt femmålsöverläge med kvarten kvar. Sen hade bortalaget en bra period och gjorde fyra raka mål och hade häng på HIF, 20–19 efter 19 minuter och det var nervöst med ett anfallsspel som inte flöt på som det brukar. Efter Ekstrands time out med 10 minuter kvar kunde HIF knyta ihop säcken och Sivertssons två mål i slutminuterna gjorde att HIF kunde hålla undan till en tvåmålsvinst, 23–21. Ny seger, två poäng och ett hopp upp i tabellen.

Tränare Ekstrand var förstås nöjd med en viktig seger mot en av toppkonkurrenterna och gladdes åt att försvarsspelet fungerade.
– Och så har vi Uros i målet som stundtals spikade igen totalt, sa Ekstrand efter matchen.

Uros Tomic blev vald till matchens lirare, 18 räddningar totalt, och sa efter matchen att det var en viktig seger och skönt att ta två poäng.
– Skönt att se hela laget fightas hela matchen, försvarsspelet fungerade bra och då är det lättare att göra några viktiga räddningar, sa Uros.

Uros Tomic var HIF:s bäste spelare i segermatchen mot Kungälv.

Nu väntar svåra matcher för HIF och toppkonkurrenterna avlöser varandra under februari. Rimbo, AMO, Skånela, VästeråsIrsta och dessutom Hammarby i början på mars. Då vet vi om HIF har tagit tillräckligt många poäng för att hänga på i toppen. Med det spel som man visat upp efter nyår så är det inte någon omöjlighet.

Nästa hemmamatch spelas mot AMO HK fredag den 19/2 klockan 19:00. Läs mer om den matchen ”FREDAGSRYSAREN” här: #Fredagsrysaren