Vinst mot AIK – referat och bilder här

HIF:s matchöppning mot ett kontraktsjagande och heltaggat AIK var inte av den klass man kan kräva av ett kvalklart lag till Handbollsligan. Det kanske var just därför AIK var mest motiverat. HIF hade fyra missade anfall i matchupptakten och försvarsspelet kände vi inte igen från tidigare matcher.

Första målet för HIF kom efter fyra minuter och Hayders första räddning kom efter 20 minuter. HIF stretade dock emot och hade efter 15 minuters spel gått ikapp och förbi AIK; 7-6.

HIF var på gång och hade en tvåmålsledning, 10–8, efter 20 minuter. Hayder hade inte sin dag och Uros Tomic kommer in i målet med åtta minuter kvar av halvleken men AIK ger sig inte utan kommer tillbaka har ledningen med 13–14 i paus.

I starten på andra räddar Uros AIK:s skottförsök och Ahlstrand har en bra period, tre mål på sju minuter ger HIF övertaget. 17–16 till HIF och nu går HIF fram till ledning med 20–16 och nu trodde vi nog lite till mans att HIF skulle glida ifrån men AIK ger sig inte utan gör tre raka och det är match igen.

HIF tar nu tag i försvarsspelet och comebackande Nicklas Grundsten kommer in. Tillsammans med främst Jönne och Nordahl bildar trion ett starkt försvar. AIK:s sju mot sex spel kommer ingenstans och HIF rycker ifrån och kan göra sju raka mål på sex minuter. 29–21 efter 22 minuter och matchen var i praktiken över. Uros målvaktsspel i andra halvlek med nio räddningar och två mål i öppen bur och storspel av Alfred Olsson matchen igenom ger HIF två nya poäng i jakten på andraplatsen. HIF vinner till slut komfortabelt med sju bollar; 32–25.

Mathias Ekstrand sade efter matchen:
– Första halvlek var inte bra och vi kom inte upp i nivå. I andra kunde vi snäppa upp både försvarsspelet och anfallsspelet så det var skönt att vi kunde rycka undan och vinna med sju bollar.

Glada tränare: Pernilla Andersson och Mathias Ekstrand

Nu väntar serieavslutning mot Tyresö nästa fredag 19/3 klockan 19:00. Vi hoppas att lite vila, efter tufft matchande, och att sjuka spelare piggnar till innan kvalspelet drar igång, då kan det bli en riktigt rolig avslutning på säsongen.

Första kvalmatchen blir på hemmaplan den 24 mars. Under måndagseftermiddagen meddelar vi hur ni med GULDKORT (ej vanliga säsongskort) har möjlighet att se matchen från Trydes.