Vinst i fredagens match

HIF:s förlustsvit bröts på fredagskvällen och blev därmed endast två matcher lång. Mot Irsta från Västerås kom första segern i årets allsvenska. Seger med 25–19 efter 10–9 i halvtid.

Matchen började med ett bra försvarsspel av båda lagen och när Filip Psajd kvitterar till 2–2 efter 10 minuter kom hemmalagets första ryck i matchen. 6–2 till hemmalaget på en tiominutersperiod gör ställningen till 9–4 efter 20 minuter, då hade HIF ett stadigt grepp om matchen men man får aldrig slappna av och med fyra raka bortamål innan paus gör Irsta detta till en jämn kamp inför andra halvlek. 10–9 i paus.

Uros Tomic gör återigen en helgjuten insats i målet, HIF:s burväktare var het som en köksspis i december, och noterades för inte mindre än 20 räddningar i matchen och var en bidragande orsak till att HIF kunde dra ifrån i andra halvan av matchen. Tobias Nordahls inspelningar till Gustav Jönne var fina att se och Jesper Sivertsson gör nog sin bästa match i HIF-dressen. Supporterspelare Gustav Jönne blev utsedd till bästa hemmaspelare, otroligt nyttig inte bara i försvarsspelet utan även i anfallet. Tobias Nordahl fick rött kort efter en ”dust” med Daniel Wolf i bortalaget och kommer att bli rapporterad till förbundet. Vi får hoppas att det inte blir några eftermälen efter detta.

HIF:s andra halvlek var nog den bästa halvleken denna säsongen och Irsta hade inte förmågan att haka på när HIF kunde rycka ifrån till en sexmålsseger.

Detta var en skön seger och självförtroendet fick sig en, välbehövlig, boost inför nästa match den 4/10 då Amo HK väntar på bortaplan, en match som är en av de tuffaste i serien men med målvakter i toppform och anfallsspelet slipas till är det ingen omöjlighet.