Världens bäste Tobbe kommer hem

Idag blev det klart att världsstjärnan Tobias Karlsson lägger skorna på hyllan och flyttar hem till hemstaden Karlskrona och moderklubben HIF Karlskrona.

– Det är med stor glädje vi kan meddela att Tobias kommer att engagera sig i HIF Karlskrona och klubbens sportgrupp för att medverka till att bygga framtidens HIF Karlskrona, säger ordförande Örjan Nilsson.

Tobias Karlsson har under många år varit både kapten i storklubben Flensburg Handewitt och landslaget. Han har även blivit utnämnd till världens bäste försvarsspelare och är en av svensk handbolls stora profiler det senaste decenniet.

– Jag ser det som ett spännande arbete med kombinationen av ett intressant lag, den nya arenan och handbollskulturen som sedan länge finns i stadens hjärta, säger Tobias Karlsson.

HIF Karlskrona har sedan avancemanget till Handbollsligan kämpat för överlevnad och ingen skillnad syns under innevarande säsong. Med Tobias Karlsson i föreningen, en ny arena som snart står färdig och ett ökande stöd från partners ser framtiden ljus ut. Karlsson utvecklar sina tankar:
– Det blir viktigt att få hela föreningen att ta ytterligare steg mot professionell verksamhet, att spelarna får bättre förutsättningar, att arrangemangen blir attraktiva och inte minst att utveckla den egna ungdomssidan.

Att Tobias Karlssons hjärta bultar för moderklubben råder det inga tvivel om:
– Jag engagerar mig för att HIF gett mig möjligheten att uppleva allt jag fått vara med, och för att jag hoppas kunna få vara med och bidra till att HIF Karlskrona utvecklas ytterligare.

– Tobias kommer som alla vi andra ledare i styrelse och kommittéer att ställa sig till förfogande på ideell basis, säger Örjan Nilsson.

Tobias Karlsson flyttar hem i juni 2019.

Foto: Bildbyrån

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 65
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X