Vår ordförande: På väg in i 2019

Då lägger vi alldeles snart 2018 bakom oss. Men först skall vi fira jul- och nyårshelg. Innevarande månad har varit mycket intensiv och när vi har klarat av sista matchen dagen före nyårsafton mot

IFK Skövde hemma så har vi avverkat hela åtta matcher under december månad.

Det är klart att det slitit rejält på den trupp vi förfogar över. Alla vet vilka förutsättningar vi har med en relativt tunn trupp, om vi jämför oss med många andra lag i handbollsligan.

Men desto roligare kan vi konstatera att laget har gjort sitt yttersta i de flesta matcherna och plockat en hel del överraskande poäng. Visst har vi gjort några bottennapp också, men på den höga nivån vi befinner oss, så vill jag ändå konstatera att våra tränare Robban/Pierre har gjort underverk med laget. Kajsa på Wellnes har också kört hårt med grabbarna och det har bara gjort gott. Vi har hittills varit förskonade från några allvarligare skador. Den samlade träningsmängd laget har fått under säsongen hittills är omfattande och det har verkligen gett resultat.

Vi har kämpat på i vår hemmaborg, den gamla anrika Idrottshallen från 60-talet. Vi har självklart gillat läget, men visst har vi tappat en del publik, då vi endast förfogar över en läktarsida. Är det fullt på sittplats så är det många som väljer att inte gå in på ståplats. Dessutom har vi ingen möjlighet att bjuda till det där lilla extra, då utrymmena i övrigt är begränsade. Men vi har en fantastisk publik som vid olika tillfällen lyft taket i Idrottshallen. Under ledning av lejonkungen KEA och hans lejonfamilj på ståplats så får laget ett fantastiskt stöd. Sveriges bästa handbollsklack är Ni alla härliga lejon.

Men nu blickar vi framåt. I mars månad är Karlskrona kommuns nya eventarena färdig. Brinova heter byggherren som också kommer att äga arenan. Det skall bli jätteroligt för oss alla att vara med och inviga arenan. Vi håller som bäst på med alla förberedelser inför grand opening!

Den officiella invigningen kommer att bli i månadsskiftet maj/juni då svenska damlandslaget kommer att spela VM-kval mot Slovenien. Vilken höjdare! Ladda för den redan nu.

I nya arenan får vi således helt andra möjligheter att göra ett matcharrangemang som innehåller mer än bara handboll. En ny restaurang , VIP-loger och ett flertal kiosker kommer det att finnas på arenan. Vi ökar publikkapaciteten till ca 2700 och då krävs det naturligtvis att vi måste hitta ett koncept som attraherar nya publikgrupper. Vi i föreningen ser verkligen fram emot att få välkomna alla till en helhetsupplevelse.

Tack alla, ingen nämnd ingen glömd, för alla insatser som gjorts hittills under året. Nu laddar vi om för att möta en helt ny värld i nya eventarenan. Tänk vilket utomjordiskt lyft det kommer att bli.

Längtan är gigantiskt stor, eller hur!?

Jag vill också passa på att från HIF Karlskrona önska alla en riktigt

GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT ÅR

Örjan Nilsson

Ordförande

HIF Karlskrona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 62
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X