Toppinsats gav vinst mot Skånela

Från nyår tills nu hade HIF fyra riktigt tuffa matcher att spela. Fyra poäng hade varit okej och att det nu blev sex lägger grunden för en spännande vår. Under måndagskvällen bortaslogs Skånela med 26-24 (14-14) och det var efter en toppinsats i andra halvlek.

Det var en jämn inledning där HIF gick fram till ledning med 3-5 efter dryga åtta minuter. Efter det en lite sämre period där Skånela gjorde fyra raka och hade en tvåmålsledning några minuter senare. Den ledningen hölls till 12-10 när HIF fick till en bra avslutning och vann sista delen med 2-4 och hade 14-14 i paus.

Andra halvlek kunde definitivt startats på bättre sätt. Calle Ekberg fick ett rött kort efter bara 16 sekunder. Nästföljande minuter gjorde Skånela 2-0 och fick definitivt den starten de ville ha. Armi Pärt ersatte Ekberg och var den som med stor kraft öste in HIF:s första mål i andra halvlek, med 35 minuter på klockan. Det var starten på en riktigt bra period i HIF:s spel. Försvaret var aggressivt och jobbade fantastiskt bra i djupled i 6-0 och Uros Tomic gjorde flera fina räddningar. Samtidigt var anfallsspelet kreativt och målskyttet spreds ut över hela gänget. Hela laget lyfte sig och gick ifrån till 17-20. Det var en ledning som HIF vägrade att släppa. Skånela testade punktmarkering på Viktor Ahlstrand men det störde inte nämnvärt. Lite nerv var det vid 20-22 men då tog HIF en lyckosam timeout och gick ifrån till 20-25 med fem minuter kvar. Avslutningen blev svajig när Skånela spelade utgrupperat försvarsspel och med desperation framåt. Riktigt spännande blev det dock inte och när Linus Fernebrand satte 23-26 var matchen definitivt avgjord. Ännu en fantastisk lagseger som nu borgar för en spännande avslutning av serien.

Matchens lirare Erik Borgenhäll om vad laget tar med sig hem från Märsta:
– Vi tar med vår solida försvarsspel och att vi behöll lugnet, jämfört med tidigare på säsongen, när de närmade sig på slutet.

På fredag väntar hemmamatch mot RP Linköping. Den, liksom alla kommande matcher, är väldigt viktig. Två poäng är ett måste och ditt deltagande gör skillnad. Hoppas att vi ses i hallen. Matchstart 19:00!