Superskön vinst mot Aranäs

HIF Karlskrona är inne i ett riktigt bra flow och visar match efter match varför laget var topptippat inför säsongen. Tränaren Robert “Knirr” Andersson har hela tiden sagt att laget ska bli bättre under hela säsongen och det går verkligen åt rätt håll. Under fredagskvällen slog man serieledande Aranäs med 25-22 (12-8).

Matchen inleds jämnt och det är 3-3 efter sju minuter. Sen får HIF ordentlig träff i försvarsspelet och Uros Tomic i HIF-målet är helt fantastisk. Sex raka räddningar från Tomic och fint anfallsspel för upp HIF i sexmålsledning till 9-3. De sex målen hålls till 12-6 när sedan gästerna får till avslutningen av första halvlek och har 12-8 med sig i paus.

I andra halvlek fortsätter HIF:s försvarsspel se fint ut och i anfallen är hemmalaget kreativa och framför alla är det Linus Andersson på högerkanten som levererar. Han gör fem raka HIF-mål 15-11 till 19-13. Den sexmålsledningen äter Aranäs ner till 20-16 med kvarten kvar. Men närmre än så kommer inte Aranäs förrän vid matchens sista mål till 25-22. En riktig skalp av HIF som nu närmar sig toppen i en serie där “alla slår alla”. Men det går inte att komma ifrån att HIF nu vunnit fyra matcher på raken och där de tre senaste varit topplag.

På onsdag väntar ännu en riktigt tuff match, då i Eriksdalshallen mot Hammarby. Vi är inne i en spännande säsong!

Nästa hemmamatch för HIF är mot Boden söndagen den 1 december.