Stor succé borta mot Ystads IF

I den andra matchen i Svenska cupen mot ett av landets bästa handbollslag Ystads IF borta, gjorde HIF Karlskrona en riktigt bra match genom att spela oavgjort 31-31 (13-16). Visst var det succé!

HIF inledde matchen genom att ta ledning med 3-0 efter 53 sekunder. Man fortsatte sedan att dominera första halvlek och hade ledning hela halvleken, med som mest fyra bollar vid flera tillfällen. Ystad nosade dock HIF under sista minuten, men HIF gjorde två viktiga mål under den sista halvminuten och var i ledning med 16-13 i halvtid.

Unge Karl Jönsson gjorde hela 5 mål under första halvlek. Riktigt bra Kalle!

Ystad började andra halvlek tuffare och var som ett nytt lag, men HIF kämpade på för allt man orkade. Men i den 45:e minuten var Ystad ifatt och tog ledning med 23-22. Snart var skåningarnas ledning tre mål.

Men när Tobias Nordahl gjorde tre mål på två minuter så var HIF bara ett mål efter.
Killarna gav sig inte, trots flera måls underläge igen. Ystad behöll dock ledningen tills det var två sekunder kvar. Då sköt Tobias Nordahl in sitt sjunde mål, vilket betydde kvittering till 31-31 och succén för HIF var ett faktum.

– Det var en lättnad och riktigt skönt att sätta dit den. Visst var det stort att ta ett kryss mot tunga Ystad. Jag var överraskad och lite chockad att vi tog poäng mot dem, sa sjumålsskytten Tobias Nordahl efter matchen.

Nu återstår en omgång i grupp 2. Varberg vann med 30-21 mot Enköping. Varberg leder med fyra poäng, Ystad har tre, HIF en och Enköping har noll. Ettan och tvåan går vidare i Svenska cupen.

Mathias Ekstrand var väldigt nöjd med laget och matchen:
– Ystads IF är ett oerhört bra lag och det känns bra att kliva av matchen med ett oavgjort resultat och en prestation vi är nöjda med. Däremot är det troligt att det hade krävts seger idag för att ha chansen att avancera i cupen.

Laget blir mer och mer samspelt och visst var det några spelare, förutom Kalle Jönsson, som stack ut enligt Ekstrand:
– Tobias Nordahl gör en fantastisk insats både i försvar och anfall. Gustav Jönne gör en grym insats i försvarsarbetet och Gustav Hallén har kommit igång ordentligt nu på sin mittnioposition.

I sista omgången spelar HIF mot Enköping och Varberg spelar mot Ystad och du har Chans att se cupmatchen mot Enköping LIVE kommande söndag.