Solklar hemmavinst mot Skånela

HIF:s fina form från innan jul och nyår håller i sig. Tabellfyran Skånela slogs på lördagseftermiddagen tillbaka och inför en entusiastisk publik utökades HIF:s segerrad till fyra matcher.

HIF visade från början att man inte skulle skänka bort något. Hemmalaget satte högsta fart från start och sprang ifrån Märstalaget i inledningen. Gustav Hallén visade vägen i inledningen och gjorde fyra av HIF:s fem första mål, 5–2 till HIF efter fem minuter tvingade bortalaget till en tidig time-out. Detta störde inte hemmalaget som aldrig gav gästerna chansen att komma in i matchen, detta var HIF:s match från början till slut.

HIF:s 5–1 försvar var klockrent denna afton och de skott som kom igenom hade Uros i målet inga problem med. Nio insläppta mål i första halvlek mot tabellfyran var, i det närmaste, kassaskåpssäkert. 16-9 i paus.

Andra halvlek är den första lik, HIF tar tag i spelet direkt och utökar sakta men säkert sitt försprång. Skånelas försök att göra match av tillställningen var förgäves, HIF var klassen bättre för dagen. Försvarsspelet firade stora triumfer med Gustav Jönne, Tobias Nordahl och William Bengtsson som mittblock. Framåt gjorde Gustav Hallén en av sina bättre matcher tillsammans med en annan sjumålsskytt, Anton Persson, som var duktig på sin vänsterkant och säker i lägena.

Rutinerade Skånela-målvakten Herdeiro Lucau höll nere siffrorna på slutet med flera fina räddningar. Slutresultatet skrevs till slut till 28-22.

Detta var nog säsongens bästa match och det ger självförtroende inför fortsättningen. HIF spelar nästa match redan på onsdag, 12/1, då man åker upp till Småland för att försöka ställa till det lite för serieledaren Amo HK.

Vill du åka med? Supporterföreningen Lejonen arrangerar bussresa och om du innan måndag kl. 12:00 meddelar hifslejon@gmail.com så finns chans att åka med.

Nästa hemmamatch spelas redan onsdagen den 19/1 klockan 19:00 då Vinslöv HK kommer på besök. Då är ni varmt välkomna tillbaka till Brinova Arena.