Skön seger borta mot Kärra

HIF Karlskrona studsade tillbaka från den skrala insatsen senast. Matchen i Lillkärshallen i Göteborg mot Kärra HF varade i drygt tio minuter. 8–8 efter tio minuter, sen gjorde HIF ett ryck och gjorde fem raka mål varav tre straffmål av Karl Jönsson. HIF spelade samlat bakåt och höll skärpan framåt och vann sista tio minuterna i första halvlek med 8–1. HIF ledde i paus med 9 – 16.

I andra halvlek kunde HIF hålla sin ledning och spelade med en helt annan pondus än i matchen mot Varberg senast. Erik Borgenhäll firade stora triumfer mot ett stillastående hemmaförsvar och stod för 8 fullträffar och blev utsedd till matchens lirare i HIF. Tränare Ekstrand luftade hela bänken och Mathias Johansson kom in i andra och gjorde det mycket bra, tre fina genombrott från hans sida resulterade i tre mål.

Det blev till slut en säker seger och hela laget gjorde en gedigen bortamatch mot ett Kärra som, i ärlighetens namn, inte hade sin bästa dag. Uros i målet stod, som vanligt, för ett säkert målvaktsspel och noterades för 13 räddningar totalt. HIF kunde åka från Göteborg med en säker seger med 20–32 och två nya poäng i bagaget.

Nu väntar en ny viktig och spännande drabbning i Brinova Arena på lördag den 16/10 klockan 16:00. Rimbo HK från Roslagen står för motståndet.