Skön seger avslutade året

HIF vinner planenligt mot AIK, men det var ingen promenadseger. Som vår tränare Mathias Ekstrand var inne på: De är bättre än sina noll poäng.

AIK stretade emot och gav HIF en riktig match. I första halvlek höll lagen jämna steg i femton minuter, då kom HIF:s första ryck i matchen, tremålsledning med 8–11 efter 20 minuter. Då trodde vi nog alla att HIF skulle dryga ut ledningen ytterligare men efter några dåliga anfall där spelet gick i stå var AIK tillbaka i matchen. 12–12 med fem minuter kvar av första halvlek. Time-out av tränare Ekstrand och spelet blev bättre och HIF kunde gå ifrån till en tvåmålsledning i halvtid. 15–13.

I upptakten på andra halvlek rivstartade HIF och kunde gå undan till 14–18 efter tre minuter men efter en utvisning och några slarviga anfall senare hade AIK gått ifatt ännu en gång; 18–18 efter nio minuter i andra.
Efter 15 minuter kom draget som skulle ge HIF vinstläge. In i målet kom Hayder Al Khafadji och spikade igen. 21–21 med kvarten kvar men straffräddning och ett antal fina parader gjorde att HIF kunde rycka återigen. Sex raka HIF mål och matchen var vunnen. 21–27 med åtta minuter kvar blev för mycket för Solnalaget och HIF kunde återigen komma upp på vinnarspåret.

Matchen slutar 26–30 efter en bra laginsats. Några särskilt fina insatser att nämna: Jesper Sivertsson, Tobias Nordahl, Anton Persson och Axel Söderqvist. Axel som kom till HIF i somras har varit skadad sen tidigt i höstas men var en frisk fläkt i andra halvlek när han kom in med kvarten kvar och visade prov på fint skytte och genombrottsspel, tre mål av honom.

Två poäng inför julledigheten satt skönt och nu väntar ingen match förrän den 9/1 då Anderstorp kommer på besök till Brinova Arena Karlskrona.