Skön hemmaseger mot Kungälv

HIF Karlskronas uppskjutna hemmamatch mot tabelltrean Kungälvs HK blev en spännande och tempostark match. HIF kom ut i första halvlek med gasen i botten, hemmalaget tog tag i taktpinnen i inledningen och gick fram till en 6–2-ledning efter sju spelade minuter. Kungälv tog time out när HIF ledde med 5–2 och fick efter det lite grepp på HIF:s anfallsspel. Bortalaget knaprade in på HIF:s ledning och efter 15 minuter var ställningen 7–7.

Därefter följdes lagen åt i målprotokollet och HIF gör en bra halvlek både bakåt och framåt. 5–1 försvaret med Filip Psajd som spets och ett i övrigt starkt försvarsspel med Uros som sista utpost håller tabelltrean stången och halvleken är helt jämn. 14–14 i paus.

Andra halvlekens upptakt börjar bra för hemmalaget, efter mål av Karl Jönsson och Axel Söderqvist, tar man ett litet grepp om tillställningen. Efter detta låter man aldrig Kungälv ta tillbaka initiativet eller ta ledningen i matchen. HIF spelar inspirerat i både anfall och försvar och håller de tekniska misstagen på en minimal nivå.

Kantspelet framåt firade stora triumfer med Filip Psajd, sex mål, och Kalle Jönsson, fem mål. Axel Söderqvists skytte från nio meter var en fröjd att se. Nio mål från vänsternians sida. Försvaret jobbar oerhört hårt från spets till målvakt och det är verkligen härligt att se den krigarinsatsen som laget gör i 60 minuter. HIF kan sedan i slutet avgöra matchen och dra ifrån till en fyramålsseger, 31–27.

Publiken stod upp i bänkarna i slutet och hyllade en stark kollektiv insats av hemmalaget. Dessutom var många i bänkraderna klädda i gult och blått och stod upp för Ukraina. HIF genomförde under matchen en manifestation och startade en insamling för att hjälpa Ukrainas folk. Insamlingen till stöd för Ukraina kommer att hålla på till på söndag.