Sista tio vann matchen mot Lindesberg

HIF:s bortamatch mot LIF Lindesberg kommer inte att gå till historien som någon välspelad batalj. Det var stundtals tempofattigt och slarvigt från båda lagen där HIF:s första halvlek inte är av den klass vi vet att laget kan prestera. Tur då att hemmalaget var av samma kaliber. Halvleken präglas av slarvigt anfallsspel och i halvtid har hemmalaget ryckt till sig en tvåmålsledning.

15–13 i paus.

I andra halvlek är det Lindesberg som tar tag i spelet och kan rycka undan till en fyramålsledning med tio minuter kvar 25–21. Då förändrar Mathias Ekstrand och HIF försvarsspelet och går ut i 5–1 försvar och då får hemmalaget problem. HIF tar vara på chanserna, spelar sju mot sex i anfallet och Tobias Nordahls skott sitter och HIF gör 6–1 på sju minuter. För första gången i andra halvlek är HIF i ledningen med 26–27 och två och en halv minut kvar på klockan. En utvisning på en hemmaspelare med en och en halv minut kvar ger Erik Borgenhäll fritt läge efter fin framspelning av Nordahl, 27–28 med en minut kvar. En minut som HIF håller undan och kan vinna med uddamålet.

I denna matchen kan nog de 50 första minuterna glömmas och de sista tio minuterna tas med hem till Blekinge tillsammans med två poäng. HIF var till slut det lag som hade turen på sin sida och kunde till slut vinna och få med sig två mycket viktiga poäng.

27-28 efter full tid.