Segertåget tuffar vidare – vinst mot Lindesberg

HIF tar fjärde raka segern och slår tillbaka LIF Lindesberg med klara 35–27 efter 17–16 i halvtid.

Tränare Ekstrand sa innan matchen att han ville se ett taggat 5–1 försvar med kontringar och fart under fötterna och HIF fick en smakstart på matchen och tog tag i spelet från start. 6–2 till hemmalaget efter 5 minuter och HIF hade slagit an tonen i matchen men sen kom Lindesberg tillbaka. Några missade anfall och tekniska fel senare hade bortalaget gått ifatt och ställningen efter 12 minuter, 8–8. Därefter höll lagen jämna steg i målprotokollet även om HIF hade ett litet övertag halvleken igenom, 17–16 i paus.

I början på andra halvlek höll lagen jämna steg i tio minuter, sen ändrade hemmalaget lite i försvarsspelet, punkt på bortalagets bästa spelare, Jesper Nilsson, och försvarsspelet blev bättre, Hayder fick tag i bollarna och de tekniska misstagen minimerades. På åtta minuter gick man fram till en femmålsledning, ett ryck som skulle visa sig vara matchavgörande. Jesper Sivertsson var för kvällen en stort bidragande orsak till HIF:s fjärde raka seger, sju mål från hans ”bössa” denna eftermiddag var riktigt skönt att se. Hayder i målet var också bra och noterade för 14 räddningar totalt. Viktor Ahlstrand var också, med sina sex mål, ett ständigt orosmoment för bortalagets försvar. Vi kan även konstatera att alla utespelare i hemmalaget blev målskyttar. Det visar på en bredd som var en bidragande orsak till segern.

Härnäst väntar Anderstorp på bortaplan, streama den på HIF:s hemsida. Söndag 15/11 klockan 16:15 spelas den matchen.