Seger hemma mot Kärra

HIF har fått snurr på grejerna och tog på fredagskvällen lagets andra raka seger, en seger som skrevs till 34–23 efter 17–11 i paus, stabilt med andra ord.

Hayder Al-Khafadji i hemmamålet slog an tonen direkt i matchupptakten, en dubbelräddning i Kärras första anfall visade vägen för ett bra försvars- och kontringsspel. HIF tog tag i matchen från första stund och gav aldrig Kärra någon chans. Bortalaget hängde med till 4–4 sen kom HIF:s första ryck, sju raka hemmamål och ställningen 11–4 efter halva första halvlek. Kärra stretar emot och är, efter 25 minuter, uppe 13–9 då Ahlstrand drar på sig en dubbelutvisning. Lite nervöst, men då kom ett andra ryck från hemmalaget, tre raka mål i fem mot sex och sex måls överläge i halvtid, 17–11.

Andra halvlek startade som den första slutade, HIF är det klart bättre laget för kvällen och kan dra ifrån i målprotokollet. När Sivertsson sätter straffen till 24–13 efter tio minuter i andra halvlek är matchen i princip redan vunnen. Målvaktsräddningar från Hayder och kontringar som följd gör att HIF rinner ifrån till en elvamålsvinst när ”hesa fredrik” ljuder i Brinova arena. 34–23 till slut.

Anfallsspelet var av högsta klass och våra ytternior visade vilken kapacitet dom besitter. Jack Månsson flög fram på sin vänsternio-position och kom upp i åtta fullträffar. På högernio var både Erik Borgenhäll och Alfred Olsson på bästa spelhumör. Totalt 18 mål från våra ytternior var det bästa för i år. Roligt att se lite skytte på nio meter.

Jack Månsson gjorde 8 mål och blev utsedd till matchens lirare.
Erik Borgenhäll med en mycket bra insats och stod för 7 mål.

Hayder kom i kvällens match upp i hela 18 räddningar och det bäddade för ett kontringsspel som vi i tidigare matcher saknat. Gustav Jönne var som vanligt en rese i försvaret och bidrog till att Kärra inte fick något utrymme på linjen. Ahlstrand som spets i, ett nykomponerat, 5–1 försvaret var också bra.

Hayder var riktigt bra i målet med 18 räddningar och många fina utkast.

Nu väntar sex viktiga matcher för HIF innan serien vänder mot Skånela i mitten på december. Sex matcher mot lag som HIF ska ha goda poängchanser i. Den första nästa söndag borta mot Vinslöv.