Seger borta mot Kungälv

HIF vinner mot, obesegrade, Kungälv på bortaplan och gör en gedigen insats matchen igenom. Dipparna som brukar komma i matcherna var bortslipade och både försvarsspel och anfallsspelet var av bästa märke. När man sedan har en målvakt i målet som är på bästa spelhumör, ja då kan inte ens ett obesegrat Kungälv rubba HIF.

Det var HIF:s match från början till slut, Uros i målet började med att rädda Kungälvs första skott på mål och det satte ribban för matchen. Fyra straffräddningar och bästa spelare i bortalaget visar vilken målvaktsbesättning vi har när allt sitter.

HIF tog alltså tag i matchen från första stund, 2–2 efter fem minuters spel blev 6–2 till HIF efter 12 minuter. Sedan var det aldrig något snack, HIF skulle bara vinna. Det målmässiga övertaget hålls halvleken ut och i paus är ställningen 13–9.

I början på andra halvlek gör Kungälv allt för krypa närmare men kommer inte närmare än ett tvåmålsunderläge efter fem minuter, 14–12 till HIF, och då kom det matchavgörande rycket. 14–12 blev efter femton spelade minuter 21–14.

Sista kvarten höll HIF undan på ett föredömligt sätt och segern skrevs till 29–25. Kul att se Ahlstrands snabba fötter och genombrott när Kungälv gick ut på dubbelpunkt i andra halvlek. Linus Andersson firade stora triumfer på sin högerkant och var i det närmaste klinisk i sina avslut, 7 mål från högerkanten var riktigt kul att se. Redan nämnde Tomic var en gigant i målet. Ja hela laget gör nog en av sina bästa matcher.

Nu hoppas vi att detta var vad som behövdes för att ta ytterligare kliv i en jämn serie. HIF har alla ingredienser för att bli ett lag att räkna med. Nästa drabbning spelas hemma i Brinova arena på fredag den 23/10 klockan 19:00 då Kärra HF kommer på besök.
Såhär ser du matchen: Se HIF-Kärra live den 23/10