Övertygande seger mot Vinslöv

HIF vinner fredagskvällens hemmamatch mot Vinslöv med 29–21 efter 14–12 i paus. HIF befäster därmed sin kvalplats i tabellen med en match mindre spelad.

Matchinledningen präglades av ställningskrig mellan två lag som kommer från tre raka vinster. Lagen följdes åt i målprotokollet men HIF kändes ändå som det starkare laget. Efter 20 minuter tar HIF ledningen med 10–9 och därefter släpptes aldrig nykomlingen från Vinslöv in i matchen. Hayder Al Khafadji i målet noterades för sju räddningar i första halvlek. Ledning med fyra mål med 5 minuter kvar av halvleken blir till slut halvtidsledning med två efter slarv i slutminuterna. 14–12 i paus.

Andra halvlek startar med ett formidabelt försvarsspel av hemmalaget, mittlåset med Tobias Nordahl och försvarsjätten Gustav Jönne stoppar Vinslövs skottförsök gång på gång och HIF kan rycka undan och släpper bara in 4 mål på 15 minuter i andra halvlek. Här visar man varför man har släppt in minst mål i serien. Målvaktsspelet med Uros och Hayder tillsammans med ett stabilt försvarsspel gör att HIF vinner denna matchen.

Kapten Ahlstrand tar stort ansvar i anfallsspelet när spelet går i stå och han blir hemmalagets bästa målskytt med 7 mål. Kantspelet firade också stora triumfer denna afton, Filip Psajd 5 mål från sin vänsterkant. Födelsedagsbarnet Borgenhälls första halvlek var också av yppersta klass, 4 mål från 22-åringens vänsterslägga, grattis. Detta var HIF:s fjärde raka seger och vi hoppas att den raden kan förlängas.

Tobias Nordahl blir utsedd till hemmalagets bästa spelare och Filip Psajd fick Lejonens ”Superlion”.

Nu väntar två bortamatcher mot Kärra och Tyresö innan nästa hemmamatch mot Kungälv söndagen den 7 februari klockan 16:00.