Övertygande HIF slog AIK

För att HIF ska kunna ta den sista kvalplatsen till Handbollsligan krävs dels att vi gör vårt jobb och vinner återstående matcher, samtidigt som Amo tappar poäng. Mot AIK var det inget snack, HIF var det klart bättre laget och vann med 34-26 (15-11).

Redan i inledningen av matchen visade hemmalaget att det skulle bli tufft för gästerna AIK. Ett aggressivt försvarsspel och varierat anfallsspel gjorde det svårt för Solnalaget. AIK hade ledningen vid 1-2 men sen var det HIF som var i förarsätet resten av halvleken och matchen. HIF hade 9-5 efter en kvart. AIK tog timeout och kröp något närmre. Ledningen för HIF var aldrig mindre en två mål och med en stark avslutning var ställningen 15-11 i paus.

15-11 blev 20-13 på sex minuter. Därefter kontrollerar HIF matchen till fullo. Visst darrar vi alla lite när AIK är uppe vid 24-20. En HIF-timeout och uppväxling av hemmalaget gjorde avståndet ointagligt vid 29-21. Sköna sista tio minuter där laget riktigt njuter ute på banan. Publiken i Brinova Arena får valuta för entrépengen. 34-26 är ett riktigt bra slutresultat och vittnar om att det blir tufft för Kärra och Torslanda att ta poäng av HIF de sista två matcherna. Amo å sin sida ska möta Hammarby och Aranäs. På söndag klockan 14:00 inleds sista omgången i Herrallsvenskan. Kring 15:45 vet vi om det blir kval eller inte. Den matchen vill du VERKLIGEN se på plats i Brinova Arena. Biljett löser du här på hemsidan!