Ordförandens tankar efter Hallby-matchen

Nej, det var inte vårt HIF Karlskrona som vi såg igår. När vi skall vara som bäst så är vi som sämst!
Jag tror fortfarande att det är en mardröm. Vägrar att erkänna att det var vi som spelade igår. Bra uppladdning inför matchen. Tydliga direktiv från tränarna.. Alla var överens om att starten var viktig och avgörande för matchen.

Men vad händer? 1-8 efter tio minuter och då var matchen körd. Vad gör vi. Fortsätter som vi börjat. Alla litar på någon annan och glömmer sitt eget ansvar. Kliv fram, våga, stick in näsan. Det är inom målramen man vinner matcher, inte utanför. Kanonbra träningar i veckan. Samtliga spelare på tårna. Skott i parti och minut som sitter i nätet, dvs inom målramen. Igår helt paralyserade. Skott utanför, över och sedan blev vi mästare på att träffa målvakten i semaforhöjd och nere i golvet där han var mästerlig. Visst, det är lättare att vara bäst på läktaren, men igår var det så uppenbart. Det var inte vårt HIF som fanns på plan. Vi hade glömt vår läxa. Vi hade glömt vad som gällde. Trodde vi att resan var lätt? Inte, vi mötte ett Hallby som hade bestämt sig för att vinna och gav oss en rejäl lektion när det gäller att visa rätt inställning.
Ja, ni vet motivation slår ….. Vad hade vi bestämt? Där har vi mycket att lära.

Nu har vi avverkat en match av fem möjliga i kvalet. På söndag vill vi se vårt riktiga HIF gå in på planen och visa vad vi kan. Varje spelare måste rannsaka sig själv, liksom ledarteamet. Det finns inga genvägar för att vända lasset. Vi kan, vi vågar, vi skall visa alla att HIF inte var på banan igår.

På söndag skall riktiga HIF se till att vi kvitterar till 1-1. Det finns ingen annan väg att gå.

Är alla med? Det var inte HIF igår, men på söndag då skall det smälla. Kraften, viljan, kompetensen finns där, men igår hade vi glömt den hemma.

Nollställ hjärnkontoren och tänk mål. mål. mål. Laget före jaget!

TEAM = Together Everybody Achieves More

Örjan Nilsson
Ordförande
HIF Karlskrona

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 64
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X