Omstart 2018

Nu har vi avslutat seriespelet för 2017. Efter en roadtrip till Stockholm och Alingsås kan vi konstatera att poängskörden är mager, mycket mager!  

I sista matchen mot Alingsås kämpade alla grabbarna för laget, men vi mötte ett övermäktigt motstånd. I uppställt spel är vi med hela tiden, men Alingsås slår oss på fingrarna med sina utomjordiska kontringar. Det är deras stora styrka och där hänger vi inte med . Tack för lektionen vill jag säga till tränaren Mikael Franzén och hela hans lag. 

Nu går vi in i ett uppehåll i seriespelet på något över tre veckor. Nästa match är den 25 januari mot LUGI borta och sedan tar vi emot IFK Skövde i Karlskrona Idrottshall den 29 januari. Varje match under våren betecknar vi som en final. Resan till Stockholm/Alingsås var viktig, inte minst fick vi tillfälle att umgås och svetsa samman oss ytterligare. Att vara tillsammans under tre dagar dygnets alla timmar gjorde gott. Vi hade en bra genomgång med spelare/tränare och vi är helt överens om vad som gäller våren 2018, framåt och uppåt! 

Nu blir det också ett träningsuppehåll fram till den 8 januari, då vi förhoppningsvis kan slicka såren och få alla småskador läkta. Men det gäller att hålla igång kroppen på ett lämpligt sätt för snart är det dags för hårdkörning igen. Det känns verkligen som att vi får möjlighet till en extra ”försäsong” och det behöver vi verkligen. HIF Karlskrona tar omtag och jag är övertygad om att vi får se ett pånyttfött HIF när vi drar igång igen. Laget har kapacitet för ett avancemang i serien. Nu siktar vi i första hand på att säkra en kvalplats för att försvara vår plats i Handbollsligan. 

Intresset för handboll i ”staun” är stort och jag vill stryka under på och tacka alla för de tips, råd och synpunkter som kommer dagligen till föreningen och till mig som ordförande. 

Visst har det varit mycket ris under hösten, men också ett och annat positivt tillrop. Jag uppskattar allas engagemang oavsett ris eller ros. Fortsätt att höra av Er. 

Den åttonde spelaren på läktaren kommer att avgöra mycket under våren, så jag hoppas på ett ökat stöd på läktaren för att hjälpa laget att vända trenden. Varenda en av Er behövs på läktaren. 

Slutligen vill jag passa på att tacka alla som stöttar HIF Karlskrona på olika sätt. Ni är guld värda och garanten för att vi skall kunna avancera uppåt. 

GOTT NYTT HANDBOLLSÅR till Er alla. Den 29 januari 19.00 ses vi i Idrottshallen, eller hur? 

HIF Karlskrona 

Örjan Nilsson 

Ordförande

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 48
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Torsdag 6/12 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X