NYFÖRVÄRV: HIF gör klart med landslagsmeriterad niometare

20-årige och mycket lovande Jack Månsson är klar för HIF Karlskrona inför nästa säsong. Månsson spelar vänsternia i anfallsspelet och kan bakåt spela både som tvåa eller trea.
– Jack är en skytt som gärna spelar i mitten bakåt, vilket är lite ovanligt i så ung ålder. En spännande kombination, säger Mikael Sandström från HIF Karlskronas sportgrupp.

Jack Månsson kommer närmast från Amo HK i allsvenskan och har tidigare representerat IFK Ystad samt Drott. Att nu HIF Karlskrona gjort klart med Månsson är något Sandström är väldigt nöjd med.
– Det är en spelare vi tittat på en längre tid och som vi följt under hela säsongen. Jack har gjort landskamper för U20-landslaget och är mycket lovande. Han har alla förutsättningar för att spela i de stora ligorna om några år. Det känns riktigt bra att Jack valde att spela för oss.

Jack Månsson är en stor kille som mäter två meter och väger en bit över 100 kilo.
– Först och främst känns det riktigt bra att få chansen att spela i HIF Karlskrona nästa år. Jag är jätteglad att få utvecklas hos HIF. Som spelare är jag en skytt som även kan stega man mot man. I försvaret ger jag storlek och tuffhet till laget, säger Jack Månsson.

Kontraktet är skrivet på två år och Månsson ansluter till försäsongsträning inför säsongen 2019-2020.
– I Karlskrona förväntar jag mig att passa in i HIF:s system och bidra till lagets och min egen utveckling, avslutar Jack Månsson.

Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 67
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X