NYFÖRVÄRV: Anton Persson klar för HIF

Det är 20-årige vänstersexan Anton Persson från Kristianstad som nu är klar för HIF Karlskrona. Persson har tillhört IFK Kristianstad sedan barnsben och väljer nu att gå vidare i karriären.
– Det här känns riktigt bra, jag valde rätt. Jag hade en del att välja på och HIF Karlskrona har spännande saker på gång med ny arena, unga och utvecklingsbara nyförvärv och en bra tränare i Robert Andersson, säger Anton Persson.

Anton Persson har tillhört ungdoms- och juniorlandslag under flera år och är en spelare som sportgruppen haft ögonen på en längre tid.
– Vi har bra koll på Anton och är väldigt nöjda att han valde att spela hos oss. Vi tror att han och Linus Fernebrand kan sporra varandra att ta kliv framåt, säger Mikael Sandström från HIF Karlskronas sportgrupp.

På vänsterkanten kommer Anton Persson att få tuff konkurrens i Linus Fernebrand, vilket sporrar den snabbe kantspelaren Persson:
– Det blir bara roligt med konkurrens. Linus har gjort det väldigt bra och så klart blir det tuff konkurrens, men jag tror vi kan höja oss båda två. Jag är ung och behöver speltid, vilket jag hoppas att jag ska göra mig förtjänt av.

Persson flyttar till Karlskrona under sommaren och kommer till en klubb som har en ny värvningsstrategi i att värva unga och utvecklingsbara spelare.
– Anton Persson, Gustaf Banke, Jack Månsson och Linus Andersson är alla spelare som har oerhörd potential. Tillsammans med ett gäng rutinerade killar börjar det se väldigt spännande ut, fortsätter Mikael Sandström.

Att HIF väljer unga spelare och att Gustaf Banke kommer från IFK Kristianstad gjorde valet enklare för Anton Persson.
– Jag känner Gustaf väl, vi har spelat mycket ihop och det är klart att det blir en trygghet när jag nu flyttar.

Kontraktet är skrivet på två år.

Foto: Kristianstadsbladet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 64
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X