Ny tränare: ”Knirr” Andersson

Sebastian Seifert tackade för sig och återvände till Ystad efter kvalet. Sedan dess har HIF:s sportorganisation jobbat hårt för att knyta till sig en stark och rutinerad tränare som kan hjälpa klubben att nå våra mål.

Idag kunde vi presentera Robert ”Knirr” Andersson som ny tränare för HIF Karlskrona. ”Knirr” kommer senast från Erlangen i Bundesliga och har en gedigen både tränar- och spelarkarriär bakom sig. ”Knirr” var tränare i tre år i Tyskland och blev bland annat utsedd till 2. Bundesligas bästa tränare efter uppflyttningen med Erlangen. I Sverige har ”Knirr” tränat H43 och IFK Ystad.
– Det ska bli roligt att komma till Karlskrona, som jag hört mycket gott om. Senast var det ”Sibbe” (Seifert) och Pierre (Thorsson) som pratade gott om både klubben och Lejonen. Så det ser jag fram emot, hälsar Robert ”Knirr” Andersson.

Vad kan vi förvänta oss av ”Knirr” då?
En tränare som ställer höga krav på hård träning, som gärna spelar ett kompakt 6-0-försvar och gillar att spelarna springer mycket. Det snabba offensiva spelet och den moderna handbollen är kännetecken vi till hösten får se i Karlskrona.

– Jag flyttar till Karlskrona och ser det som viktigt att vara nära mina spelare. Det krävs på den här nivån. Inget kommer gratis om vi vill uppåt i tabellen, fortsätter ”Knirr”.

Kontraktet är skrivet på två år och börjar gälla den 1 juli.

Som spelare gjorde han sig känd i början av 90-talet som den ende som kunde mäta sig med Robert ”Bobby” Stubb i att skjuta hårt. En smått legendarisk tävling de båda bombkastarna emellan ägde rum och enligt säkra uppgifter blev det 1-1 i tävlingen. Kanske får vi se en retur i höst? Bobby Stubb är ju som bekant aktiv i vår samarbetsförening Karlskrona Handboll. Förutom den legendariska tävlingen har han ju även spelat 139 landskamper med ”Bengan Boys”, vunnit två OS-silver samt EM- och VM-medaljer….

Varmt välkommen till HIF Karlskrona önskar vi Robert ”Knirr” Andersson!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 62
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X