Nära superskräll mot Kristianstad

På förhand var det en omöjlig uppgift att vinna mot regerande svenska mästarna IFK Kristianstad. Efter halva matchen var känslan att det skulle kunna gå vägen.

HIF Karlskrona inleder starkt och tar ledningen med 3-0 (LMM, Nygren och Rakowski) och det tar över fem minuter innan Kristianstad är med i målprotokollet. Efter det gör HIF 4-1, 5-1 och även 6-2. Det var ett riktigt taggat hemmalag som verkligen hade bestämt sig för att följa upp den fina insatsen senast (vinsten borta mot IFK Ystad). Samtidigt verkade Kristianstad lite chockade över att HIF bjöd upp till så bra motstånd.

Ola Lindgren tar timeout redan efter åtta minuter och ändrar om i både försvar- och anfallsspel. Efter det växlar Kristianstads islänningar upp anförda av profilvärvningen Gunnar Stein Jonsson. 8-7 efter 16 minuter och Kristianstad är varma i kläderna. Ulf Schefvert ser dock ändringar som behövs göras och de får utdelning efter hans första timeout. Sex minuter senare leder HIF med fyra igen; 13-9.

Dubbla utvisningar på Frederik Dinsen (24:e och 27:e minuten) låter skåningarna andas lite och få mer utrymme i anfallsspelet. Samtidigt spelar HIF ett imponerande 5 mot 6-spel och en riktig superräddning av Super Mario tänder publiken och hemmalaget. Vid 15-11 och HIF-boll har man chansen att gå till pausvila med hela fem måls överläge men en felpassning ger kontring till Olafur Gudmundsson och 15-12. I halvlekens allra sista sekund (klockan har ringt) får dock Lars Möller Madsen chansen att göra 16-12 på uppställt försvar. Och som han gör det!! Över hela täcket, rätt upp i krysset. Skön avslutning på första halvlek som bådar gott inför fortsättningen.

En spelare gör skillnaden

Kanske var det LMM:s fantastiska frikast i slutsekunden som fick Ola Lindgren att byta målvakt, eller kanske var det bestämt på förhand. Hur som helst var det helt avgörande för matchen att Nebojsa Simic vaktade Kristianstad-målet i andra halvan.

När andra halvlek är igång är det ett annat Kristianstad på planen, samtidigt som HIF:s framstående spelare inte får samma utdelning. Sju minuter in i halvleken är det lika – 17-17, samtidigt som Jakob Nygren får två minuter i samma situation som Mario Lipovac kvitterar. Samme Lipovac ger Kristianstad ledningen för första gången i matchen till 17-18.

När lagkaptenen Nicklas Grundsten gör 19-19 är stämningen elektrisk och båda klackarna gör verkligen ett bra jobb. HIF Karlskrona får nu slita oerhört hårt för att komma igenom skåningarnas försvar och då står han där, matchens bäste spelare, Nebojsa Simic. Hela 13 räddningar från Simic på en halvlek! Visserligen är några av räddningarna på panikavslut, men främst är det högklassigt målvaktsspel från Handbollsligans bäste (enligt statistiken i alla fall) målvakt.

Sista kvarten slutar 3-5 och samtidigt åtta Simic-räddningar. Med Lars Möller Madsen i fysisk toppform (han haltade från första stund) och ett Kristianstad utan Simic – då hade nog skrällen varit ett faktum. Slutresultatet skrivs till 22-24 och värt att nämna är att Kristianstad inte gjort så få mål tidigare denna säsong. HIF Karlskronas uppoffrande och tuffa försvarsspel var resor bättre än mot exempelvis LUGI och Hammarby. En fortsättning på det så kommer lagen att få riktigt svårt mot HIF.

Med en fullt frisk LMM och Johannes Sandgren tillbaka (på läktaren idag med stukad fot) så ser det ljust ut.

Målskyttar HIF Karlskrona

Lars Möller Madsen, 7
Jakob Nygren, 7
Nicklas Grundsten, 2
Gustaf Hallén, 2
Andrzej Rakowski, 1
Hampus Dahlgren, 1
Lukas Olsson, 1
Frederik Dinsen, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 65
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X