Matchreferat HIF – Sävehof

HIF Karlskrona avslutar Scandic Karlskrona Open med att möta regerande svenska mästarna IK Sävehof. Ny tuff match väntar och med två tuffa matcher i benen blir det spännande att se hur hemmalaget tar sig an uppgiften. Ska orken räcka till tre matcher på tre dagar mot så meriterat motstånd?

Det märks ingen trötthet i upptakten på matchen, ett rasande tempo från båda lagen ger ställningen 8–8 efter 8 minuter. Därefter börjar båda lagen få ordning på sitt försvarsspel och anfallen blir längre och Hayder Al Khafadji börjar hitta rätt i målet. 6 räddningar, totalt, i första halvlek. Efter 21 minuter leder HIF med 12–11 och har läge till ytterligare nätkänning efter räddning av Hayder men anfallet missas. Efter 25 minuter får HIF:s nyförvärv på mittsex, Albin Stenberg, rött kort efter knuff med raka armar på målskytten i Sävehof. Han fick köras ut på bår med befarad revbensskada, vi hoppas att det inte är något allvarligt.

Därefter tar Sävehof ett litet grepp på matchen och tre raka mål av Viktor Ahlstrand kan inte stoppa Sävehof som leder i halvtid med 15–17.

Andra halvlek börjar med ett litet ryck från Sävehofs sida efter fem minuter. Fyra raka Sävehofmål och ställningen är, hastigt och mindre lustigt, 24–18 efter 8 minuter. HIF knappar in lite i målprotokollet men ett nytt ryck i mitten på halvleken gör att HIF tappar lite gnista och Sävehof kan glida ifrån till en ledning med 27–21 efter 16 minuter.  HIF försöker och gör mycket rätt men, i halvtid, inbytte målvakten i Sävehof, Simon Möller, agerar stundtals rena väggen och skärpan i avsluten sjunker i takt med missarna. Uros i hemmamålet har väl inte sin bästa dag och stannar på tre räddningar.

Resultatet skrivs till 26–35 efter fem raka Sävehofsmål i slutet på matchen.