Lottat gruppspel i svenska cupen

Nyhet inför säsongen 2021-2022 är återinförandet av svenska cupen i handboll. Idag kungjordes gruppindelning och vi har hamnat i en svår, men inte omöjlig grupp. Gruppspelet spelas mellan 14-29 augusti.

Förutom HIF deltar Ystads IF, HK Varberg och Enköpings HF i grupp 2 av svenska cupen. Gruppen avgörs genom en enkelserie där de lägst rankade lagen får två hemmamatcher och de två högst rankade lagen varsin hemmamatch.

För HIF:s del betyder det en hemmamatch, då både Varberg och Enköping är rankade lägre än oss. Ystads IF är rankade tvåa i Sverige, HIF 15:e, Varberg 18:e och Enköping är utanför “topp 22”.

Ettan och tvåan i gruppen går vidare till åttondelsfinal, som sker i lottning utan rankning, där ettorna i en grupp möter en tvåa från en annan grupp. Slutspelet spelas i dubbelmöten.

En extra krydda i svenska cupen är att varje match inleds med shoot-out (målvaktskast till kontrande spelare) där lag underifrån får tre shoot-out-skott per division. Det innebär för HIF:s del att vi får tre skott mot Ystad och att Enköping får tre mot oss. Mot Varberg får båda tre skott.

Vinnaren av svenska cupen tilldelas en plats i kommande Europacupspel.

Vi tycker att det är ett riktigt roligt upplägg och vi återkommer när vi vet vilka matchdagar det blir!

Foto: Torbjörn Sunesson

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Läs vidare

Årsmöte den 22 juni

HIF Karlskrona kallar till årsmöte tisdagen den 22 juni klockan 18.00. Vi återkommer med information