Läget i truppen med sportgruppen

Försäsongen har smygstartat och den 15 juli är det skarpt läge, då börjar de gemensamma förberedelserna för kommande säsongs utmaning; Att bli ett topplag i allsvenskan.

– Vi har minst två spelare på varje position vilket gör att konkurrensen kommer öka på alla positioner jämfört med tidigare år, det känns mycket bra, säger Mikael Sandström.

Visst är det kännbara tapp främst i form av Nicklas Grundsten och Johannes Sandgren som slutat med handbollen, men de nya som kommit in är unga och utvecklingsbara och samtidigt är flera av våra tongivande spelare från föregående säsong kvar i laget.
– Viktigt att behålla både Nordahl, Fernebrand, Ekberg, Tomic, Lundin och Håkansson. Där finns mycket kunskap och kämpaglöd som blir viktigt i allsvenskan. Nordahl opererade foten och allt går enligt plan. Fernebrand magnetröntgade foten i förra veckan och han fick tummen upp.

Kommande säsongs trupp ska kunna slåss i den absoluta toppen, det är vad känslan både i och utanför laget säger.
– Ofta pratar man om att man behöver två bra målvakter. Med Uros Tomic och Gustaf Banke har vi ett grymt par där Robban har olika möjligheter beroende på motstånd. Vårt målvaktspar bör vara bäst i serien, fortsätter Sandström.

Gustaf Banke är ett av nyförvärven som flyttar till Karlskrona under sommaren. Banke anländer dock lite senare på grund av att han spelar U21-VM. För resten inleds försäsongen den 15 juli och då har resterande nyförvärv kommit på plats.

Nya spelare:
Gustaf Banke, målvakt (lån från IFK Kristianstad)
Anton Persson, vänstersex (från IFK Kristianstad)
Jack Månsson, vänsternio (från IFK Ystad/Amo)
Viktor Ahlstrand, mittnio (från Hammarby)
Truls Landgren, mittnio (lån från Ystads IF)
Kalle Malmström, mittnio (uppflyttad från Karlskrona Handboll)
Alfred Olsson, högernio (från Vinslöv)
Erik Borgenhäll, högernio (från Hammarby)
Linus Andersson, högersex (från Ystads IF)
Isac Hansson, mittsex (uppflyttad från Karlskrona Handboll)

– Jag har haft många telefonsamtal med samtliga nyförvärv som är på väg hit och jag känner en enorm hunger hos dem. De vill verkligen komma hit och börja träna och utvecklas. Och känner jag Robban rätt så kommer de nog att få jobba hårt, fortsätter Sandström.

Med nämnda nyförvärv är det egentligen bara en pusselbit kvar och det är på mittsex.
– Vi har i dagarna fått nej från två svenska mittsexor. En av dem med meriter från tyska Bundesliga. I båda fallen pga familjeskäl. Lite synd, men det är så det är och vi jobbar vidare. Vi har nu börjat titta mot utlandet där vi har vissa spår. Vi har ingen panik, det ska bli rätt, avslutar Mikael Sandström.

Truppen just nu:

Målvakter
Gustaf Banke
Uros Tomic
V6
Anton Persson
Linus Fernebrand
V9
Tobias Nordahl
Emil Lundin
Jack Månsson
M9
Viktor Ahlstrand
Truls Landgren
Kalle Malmström
H9
Alfred Olsson
Erik Borgenhäll
H6
Linus Andersson
Robin Håkansson
M6
Carl Ekberg
Isac Hansson
?
Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 69
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X