KLART: U21-landslagsmålvakt till HIF

Idag blev det klart att HIF Karlskrona gör klart med målvakten Gustaf Banke till nästa säsong. Banke spelar i U21-landslaget trots att han tillhör den undre åldersgruppen.
– Det är en av Sveriges absolut mest intressanta unga målvakter, säger sportgruppens Mikael Sandström.
Banke är 20 år gammal och tillhör IFK Kristianstad. Det handlar om ett ettårigt lån från klubben som har två toppmålvakter i Leo Larsson och Rickard Kappelin kontrakterade över nästa säsong.

– Gustaf har utvecklats ordentligt och han kommer ta nästa steg i HIF Karlskrona, det blir perfekt. Jag är helt övertygad om att han hade gått in som förstemålvakt i hälften av lagen i Handbollsligan, säger Jesper Larsson, sportchef IFK Kristianstad.

Gustaf Banke är en stor 20-åring, som mäter 195 centimeter och väger 100 kilo.
– Han är stor, modig och har en fin teknik. Jag tror att Robban ”Knirr” Andersson hjälper honom ta nästa steg. Vi ser oerhört stor potential i Gustaf, säger Jesper Larsson.
Banke själv är väldigt nöjd med flytten och ser fram emot att testa vingarna i Handbollsligan.
– Det här ska bli fantastiskt roligt. Jag kommer för att hjälpa klubben att ta två poäng och förhoppningsvis ta nästa steg, säger Gustaf Banke.
För HIF Karlskrona innebär det att klubben redan i mars har säkrat målvaktsparet för nästa säsong, i Banke och redan klare Uros Tomic.

– Att vi säkrat upp ett målvaktspar i Tomic och Banke till nästa säsong känns riktigt bra. De kompletterar varandra och kommer säkert sporra varandra till att bli ännu bättre. Här finns ingen klar förstemålvakt, vilket vi tror är positivt för både klubben och spelarna, säger Mikael Sandström.

Samarbetet mellan HIF Karlskrona och giganten IFK Kristianstad är något som båda klubbarna vill värna om. I Kristianstad har de en stor och bra arena, de förutsättningarna kommer snart bli verklighet i Karlskrona.
– Mycket bra att arenan kommer på plats i Karlskrona, även om den kan ha kommit något år för sent. Det här är viktigt för handbollen i allmänhet och Karlskrona i synnerhet avslutar Jesper Larsson.

– För oss i HIF Karlskrona är vi väldigt glada att Kristianstad ser att Banke kan utvecklas i vår miljö här i Karlskrona. Det här är riktigt bra, avslutar Mikael Sandström.

Info om Gustaf Banke:
Position: Målvakt
Ålder: Född 1999-01-07
Längd: 195 cm
Vikt: 100 kg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 67
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X