Kapten Grundsten avslutar karriären

Ett kval ska genomföras och HIF Karlskrona ska spela i Handbollsligan även nästa år. Det är vad som återstår av en fantastisk handbollskarriär. Nicklas Grundsten har 17 år på elitnivå med toppar som tre raka SM-guld med Hammarby, landslagsspel och ett långt proffsliv att se tillbaka på. Efter säsongen är alltså karriären slut för den 35-årige kaptenen.

– I grund och botten är det att jag saknar den energi, kraft och tid som behövs för att spela på elitnivå. Mina barn börjar bli rätt stora och jag har ett nytt arbete jag trivs väldigt bra med. Att ha familjeliv, arbeta heltid och spela elithandboll, det är för tufft i längden, säger Nicklas Grundsten.

Grundsten är nu inne på sin fjärde säsong i HIF Karlskrona och var en prestigevärvning när han anlände från spanska Granollers. Han kom tillbaka till Sverige och sin sambos hemstad, Karlskrona och målet var att etablera HIF i Handbollsligan.

– Tyvärr är vi ju vana att spela kval, men så klart är det häftigt när hallen är full och det gäller så mycket. Det gnager lite i mig att det inte riktigt har tagit fart här, staden och föreningen förtjänar det.

Att just Karlskrona som stad förtjänar ett lag högre upp i tabellen återkommer Grundsten till.
– Fler spelare borde vilja spela här. Man har chansen till en stor roll i laget och stor uppmärksamhet i både media och från alla intresserade på stan. Som ung spelare är det en rejäl möjlighet som jag hoppas fler ser chansen i. Grunden här är bra och med en ny arena finns chansen att ta nästa kliv, fortsätter Nicklas Grundsten.

Från föreningens sida har Grundsten varit en viktig spelare både på och utanför plan. Sedan kaptensbindeln sattes på armen har agerandet i tränings- och matchsituationer blivit tydligare. Det har också synts på planen i år.
– Nicklas gör nog sin bästa säsong i år och därför är det givetvis inget roligt besked för oss. Vi förstår dock hans situation fullt ut och respekterar hans beslut. Sammanfattningsvis har Nicklas varit väldigt viktig för oss och kommer att vara väldigt viktig i kommande kval. Med hans professionalism vet jag att han kommer att offra allt de sista veckorna och avsluta sin karriär med att spela kvar HIF Karlskrona i Handbollsligan, säger Mikael Sandström från HIF Karlskronas sportgrupp.

Grundsten inledde sin elitkarriär genom att vara med att spela upp Hammarby till Elitserien (numera Handbollsligan) 2002 och var nu med om att spela ner dem i Allsvenskan.
– Jag vill ju absolut inte avsluta karriären med att ramla ur ligan, så nu ska vi göra allt för att HIF Karlskrona spelar i Handbollsligan även nästa år. Jag kommer ju själv att vara en trogen besökare på matcher nästa säsong i den nya arenan, klart att det ska vara i högsta serien då. Jag önskar verkligen föreningen all lycka framöver och att det intressanta projektet nu lyfter ett steg till.

Under sina år i staden och föreningen har Nicklas Grundsten blivit en publikfavorit som alltid tar sig tid för fansen. Att HIF Karlskronas supporterförening Lejonen ligger honom varmt om hjärtat är tydligt:
– Lejonen gör det fantastiskt. Det tycker hela laget och vi hör det även från andra spelare och lag. De skapar en riktigt härlig stämning på både hemma- och bortaplan. Tyvärr har vi inte gett dem så många poäng, men de står där ändå och stöttar oss alltid. All heder till dem.

När karriären snart tar slut är framtiden redan utstakad. Grundsten är utbildad ekonom och arbetar på ett försäkringsbolag i Karlskrona, samtidigt som familjen får mer tid.
– Jag ska njuta med familjen och mina barn. Och se tillbaka på en, i mina ögon, fantastisk karriär. Jag har uppnått många av mina förväntningar och mål med min handboll.

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 63
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X