Inför kvalet med Seifert och Mattsson

Handbollsligan under säsongen har varit en tung historia för HIF Karlskrona. Förlusterna har avlöst varandra och stämningen har stundtals varit riktigt tung. Allt det där kan vi lägga till handlingarna, för nu är det KVAL!

Ett kval som spelas över fem matcher där det ligger spel i Handbollsligan i potten. Det där läget gillar vi alla, när idrotten är så avgörande och det är så mycket på spel.

Två av huvudpersonerna är Marcus Mattsson och Sebastian Seifert, som på olika sätt har chansen att påverka utgången.
– Jag är taggad och jag hoppas att vi spelar ett snabbt spel där alla levererar sitt yttersta. Då ska vi knäcka dem på att vi har en bredare trupp, säger nykontrakterade målvakten Marcus Mattsson.


Foto: Torbjörn Sunesson

Sebastian Seifert har förberett sig och laget till max och gjort läxan:
– De brukar inleda med 3-3 i försvaret, så vi får väl se om de gör det även mot oss. I övrigt gäller det att se upp med Filip Berentsens skytte och Tobias Bengtssons snabba fötter.

HK Varberg skiljer sig mot förra årets kvalmotstånd Tyresö, inte minst i storlek på spelarna. Nämnda Linköpingssonen Berentsen mäter dryga två meter och väger dryga 100 kilo. Utöver det har de Sävehof-killen Charles Eliasson på 100 kilo och Daniel Lindgren med samma tyngd. De tre hittar vi på nio meter. På mittsex hittar vi ytterligare två killar på 0,1 ton styck.

Seifert har planen klar:
– Jag vill att vi styr matchen och sätter ett högt tempo i anfallsspelet och samtidigt är aggressiva bakåt, då vinner vi. Det ska bli kul med match igen!

Matchstart 19:15 och ni ser matchen hos Blekingesport (BLT/Sydöstran) eller Hallands Nyheter (hn.se).

För dig som inte har köpt kvalkort eller biljett till första hemmamatchen på fredag (16:00) – vänta INTE! Det finns ett fåtal ståplatsbiljetter kvar och det är en match ni inte vill missa….

#tillsammansärvistarka

Båda foton är tagna av Torbjörn Sunesson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 56
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X