Ian Martin förlänger med HIF

Idag blev det klart att Ian Martin förlänger sitt kontrakt över nästa säsong. Den unge finländaren kom till klubben under sommaren och det var första gången han lämnade sin moderklubb, för ett nytt land.
– Hans första säsong har varit lite upp och ner, men han har motsvarat mina förväntningar. Han är redan en väldigt duktig försvarsspelare och jag är övertygad om att han kan ta steg i det offensiva spelet, säger sportgruppens ordförande Niklas Samuelsson.

Efter att Sebastian Seifert tog över tränarsysslan har Ian Martin fått mer speltid och växt med den uppgiften.
– Jag tycker att han har acklimatiserat sig i Handbollsligan och växt under hela säsongen. Därför är vi glada att han spelar i HIF Karlskrona även nästa säsong, fortsätter Niklas Samuelsson.

Ian Martin är även supporterföreningen Lejonens supporterspelare och Lejonkungen är nöjd:
– Han är ett kanonlejon. Han kämpar hårt och utvecklas hela tiden, det är roligt att se, säger Kenneth ”Kea” Andersson, ordförande i Lejonen.

När Ian Martin flyttade till Sverige och Karlskrona var Lejonen behjälpliga med att inreda lägenhet och välkomna honom till klubben och staden. Kontakten mellan supporterföreningen och Ians föräldrar Kaj och Helena Martin är väldigt god och de pratar varje vecka.
– Under säsongen vill man inte alltid störa Ian, men då pratar jag med Kaj och håller koll på att Ian mår bra och har vad han behöver. Både Kaj och Helena kommer till Karlskrona för tredje kvalmatchen mot Varberg, den 15 april. Det blir kul, avslutar Kenneth ”Kea” Andersson.

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 56
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X