HIF vann stort mot Boden

En rekordartad bortamatch i reslängd gav uppåt målrekord i antal mål gjorda. HIF var det klart bättre laget och vann med hela 28-43 (16-22).

När Boden var på besök i Karlskrona hängde norrbottningarna med i en halvlek. I Boden behövde HIF cirka 20 minuter för att på riktigt hänga av dem. 10-15 där och känslan var givetvis att det bara skulle bli mer. Tio minuter senare är det 16-22 och halvtid.

Visst gjorde halvtidsvilan gott för trötta hemmaspelare som nu orkade vara med i tio minuter till; 23-28. Sen var det HIF-show för hela slanten. Armi Pärt och Erik Borgenhäll firade många mål och var högst bidragande med nio mål vardera. Till slut blev avståndet hela 15 mål, vilket inte ska underskattas när serien drar ihop sig.

Sammanfattningsvis gör HIF en bra match anfallsmässigt men med lite mer att önska bakåt. Vinsten skrevs till 43-28 och två härliga poäng in på kontot.

Med en match mer spelad än lagen runt omkring (som möter varandra) har nu HIF bara en poäng upp till fjärdeplatsen. Nu väntar julledighet och nästa match den 3/1 är en riktig höjdare! Då gästar serietvåan Hammarby Brinova Arena och just nu har HIF ett fantastiskt julerbjudande till er alla: Köp biljett till matchen innan den 23/12 och gå två för en!

Fredag den 3 januari klockan 19:00 smäller det!