HIF vann i Linköping

HIF Karlskrona skulle komma med ett nytt försvarsspel och det fick vi se direkt. Laget ställde upp 3-2-1 med Linus Fernebrand som spets. Det visade sig vara väldigt lyckosamt i början och HIF gick upp i ledning direkt.

Uros Tomic inledde i målet och fick tag i flera tidiga räddningar. 5-10 efter 20 minuter. En utvisning för HIF och fyra minuter senare är det 9-10. I avslutningen av första halvlek dominerar dock de tekniska felen samtidigt som HIF återigen åker på en utvisning (direkt rött kort). I paus är ställningen 11-11 och känslan är att det finns mer att ge. Den här matchen skulle bara vinnas.

I starten av andra halvlek är det dock hemmalaget RP Linköping som inleder bäst. Det är Gustaf Banke i målet som håller HIF kvar i matchen. Banke kom in i halvlek och det känns som en viktig grej för HIF, att båda målvakterna kommer upp i den nivå vi vet att de kan hålla.

Vid ställningen 15-14 sker något avgörande. HIF bränner en straff och RP får chansen att gå till en tvåmålsledning. Då fumlar RP med bollen och Viktor Ahlstrand tar revansch för sin straffmiss och sätter 15-15 i öppen kasse. HIF gör sedan ytterligare tre mål till 15-18 och det är rycket som RP aldrig kommer tillbaka ifrån. I avslutningen av matchen är visserligen nerverna utanpå, men denna gång går det vägen. Vinsten skrivs till 20-25 och säsongens första och förlösande seger är ett faktum.

På lördag ges nästa chans till seger, då HIF tar emot Skånela i Brinova Arena. Matchstart 16:00.