HIF vann förkrossande stort mot Boden

Det var jumbon Boden på besök, som hittills inte tagit en enda poäng i Herrallsvenskan. Upplagt för seger för HIF alltså. Hemmalaget gjorde ingen besviken och vann till slut med förkrossande 40-23.

Starten var dock jämn och gästerna från norr kämpade stenhårt. Deras anfallsspel i sju mot sex gav dem ändå lägen och där hade framför allt Oscar Karlsson bra fart. Även om HIF var i förarsätet så var det jämnt. Framåt slutet av halvleken tröttnar Boden något och HIF kan gå ifrån till 19-16 i paus.

I andra halvlek hade HIF en helt annan inställning. En ”killer-inställning” som verkligen gav utdelning. Samtidigt som de tongivande spelarna i Boden började bli lite trötta växlade HIF upp. En som stod ut i denna period var HIF:s högernia Alfred Olsson. Han prisades som matchens lirare och gjorde åtta mål. Här har årets HIF en bredd som saknats de senaste åren. När Borgenhäll var sjuk, ja då stiger Olsson fram. Härligt att se!

Det tar tio minuter i andra halvlek, sen är matchen avgjord. I slutet av matchen handlar det mesta om att nå upp till 40 mål. Och det gjorde man till slut. 40-23 är nog något av ett rekord för HIF.

Förutom Alfred Olsson måste vi nämna Kalle Malmström som fick göra sina första mål i HIF-tröjan. Ett piggt inhopp av Malmström!

Redan på lördag väntar nästa hemmamatch, då mot Tyresö.