HIF tog tredje raka mot Rimbo

HIF är inne i ett gott flow nu. Tredje segern borta mot svårspelade Rimbo var ett styrkebesked. Slutsekunderna blev rafflande där HIF gick vinnande ut med 31-32 (17-16).

Hela första halvlek var tajt och det skiljde aldrig mer än två mål (6-4) och fortsatte vara jämnt hela vägen in i halvtid. Värt att notera från första halvlek är en fin första del av Linus Andersson i HIF och Endrit Abdullahi.
Efter 30 minuter leder hemmalaget med 17-16.

Andra halvlek var en ryckig historia där Rimbo satt i förarsätet mestadels. De hade ledningen stora delar och när HIF leder med 21-22 så gör Rimbo fyra raka och leder med 25-22. Där och då fanns det viss oro, men årets HIF går verkligen in med #vigerossaldrig och verkar ha fått det där sköna självförtroendet som saknades i början av säsongen. Även i slutskedet leder Rimbo vid både 29-27 och 30-28, men när det väl skulle avgöras, då var HIF numret större. Mycket tack vare fina räddningar av Gustaf Banke som verkligen stängde igen i avslutningen. Erik Borgenhäll gör 31-32 med 40 sekunder kvar och efter det är HIF:s försvar omutbart. Skön hemresa!

På fredag väntar serieledande HK Aranäs och räkna med två taggade lag.