HIF räckte inte till mot serieledarna

Serieledarna Aranäs på bortaplan. Att det skulle bli svårt var klart på förhand. En inledning som gav hopp blev med tekniska fel en storförlust. Till slut defilerade Kungsbacka-laget hem segern med 32-22.

HIF inledde fantastiskt och hade ledningen med 1-4 efter sju minuter. Därpå gör laget ett helt gäng tekniska fel samtidigt som Aranäs kommer igång. Ytterligare sju minuter senare leder hemmalaget med 7-4. Sex raka alltså. Det där raset reser sig HIF aldrig ifrån. Det mentala övertaget är hos hemmalaget och Aranäs är ett komplett lag som inte bjuder på något. Tillsammans med en fenomenal målvakt i Daniel Bergqvist så går Aranäs ifrån till 14-9 i paus.

I andra halvlek håller HIF jämna steg i cirka tio minuter. Sen kommer ytterligare ett ras, där Aranäs gör sju raka och dödar matchen. 26-16 med tio minuter kvar. Tråkig avslutning och tung hemresa väntar. Slutresultatet skrevs till 32-22.

Erik Borgenhäll sa till Aranäs tv-team:
– Superbesvikelse. Vi ville visa att vi är ett topplag. Nu måste vi typ vinna alla matcher som är kvar för att nå kval.

Redan på tisdag ges möjlighet till revansch, då väntar match mot Rimbo på hemmaplan. Den matchen får ni inte missa – det är en fyrapoängsmatch!