HIF hemmaslog Rimbo

En fyrapoängsmatch mellan två lag som jagar en kvalplats till Handbollsligan skulle på förhand bli en jämn historia. HIF hade rejäl revanschlusta från förlusten mot Aranäs och var det klart bästa laget. Vinsten skrevs till slut till 33-26 (20-10) och två sköna poäng in på kontot.

HIF inledde i ett furiöst tempo anförda av kapten Viktor Ahlstrand. 4-0 efter fyra minuter. Då hade Ahlstrand bombat in tre mål samtidigt som Gustaf Banke inlett med fina räddningar. Hemmalaget blandar med avslut från alla positioner och Rimbo tvingas till målvaktsbyte redan efter fem minuter. Inte heller den nyinbytte Casper Blanck hade någon större lycka då HIF tryckte på. 11-6 efter 14 minuter och 15-8 efter 20 minuter. När paussignalen ljöd hade HIF en ledning på hela tio mål; 20-10. Då hade hela elva hemmaspelare gjort mål vilket också visar att det var en laginsats och att tränarna bytte runt på ett bra sätt. Det var bara Gustaf Banke som spelade hela matchen och han gjorde det med den äran.

Till andra halvlek kommer Rimbo ut och har nog bestämt sig för att vinna andra halvlek. Det var en annan taggning och inga hängande huvuden. HIF behåller tiomålsledningen tills det återstår en kvart av matchen. In mot slutsignalen är Rimbo det bättre laget och unge Nicklas Jading gör fina mål från sin högerkant. Slutresultatet skrivs till 33-26 och två riktigt sköna HIF-poäng in på kontot. Till matchens bäste hemmaspelare utsågs Gustaf Banke som med sina 16 räddningar var högst bidragande till den stabila hemmasegern.

Det är tajt i serien och det är egentligen sex lag som slåss om fjärdeplatsen som ju innebär kval uppåt.

I skrivande stund möter fjärdeplacerade laget i Herrallsvenskan GUIF från Handbollsligan. Visst hade det varit en skön matchserie i april? Mycket som ska klaffa innan dess och vår publik är oerhört viktig längs vägen. Vi behöver ert stöd VARJE match. Mot Rimbo var vi drygt 1300 på läktaren och stämningen var riktigt härlig. Underbart att ha alla ungdomar med föräldrar på plats. Ni (och alla ni andra) är varmt välkomna tillbaka den 7/2 då vi tar emot RP Linköping då vi går för två nya poäng!

Innan dess ska vi på måndag åka upp till 08-land och möta svåra Skånela på bortaplan. Den matchen ser du hos lokaltidningarna eller via Solidsport.