HIF gör klart med talangen Emil Lundin

Växjö-fostrade Emil Lundin är klar för HIF Karlskrona och ansluter inför nästa säsong.
Lundin har gått på handbollsgymnasiet i Alingsås där han tillhörde Alingsås HK men har de senaste åren tillhört Växjö HF och spelat i division ett och två.

– Vi är väldigt glada att ha knutit Emil till oss, det var fler klubbar från Handbollsligan som var intresserade och vi var många om budet, säger Niklas Samuelsson, ordförande HIF Karlskronas sportgrupp.

Emil Lundin är en reslig smålänning med sina dryga två meter som är känd för sitt rappa skott och mycket bra blick för spelet.

– Det är en spelskicklig niometersspelare som kan spela både till vänster och i mitten. Hans driv och träningsvilja kommer förhoppningsvis smitta av sig både på och utanför planen, fortsätter Niklas Samuelsson.

Emil Lundin ansluter till lagets försäsongsträning och flyttar till Karlskrona inför hösten. Kontraktet är skrivet på två år.

– Det ska bli riktigt spännande att komma till Karlskrona och spela elithandboll, oavsett serietillhörighet. En elitförening som satsar och nu tog ju även samarbetsföreningen klivet upp till division två, säger Emil Lundin.


Emil Lundin här tillsammans med sportgruppens Per Dahlgren.

Båda foton är tagna av Torbjörn Sunesson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 56
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X