HIF förlorade mot Skånela med uddamålet

På lördagseftermiddagen spelade HIF match igen efter ett ofrivilligt corona-uppehåll. Skånela från Märsta stod för motståndet och det märktes på båda lagen att matchtempot saknades. Det var en tempofattig matchinledning, främst av hemmalaget som fick se sig ifrånsprungna i starten och Skånela kunde ta ledningen med 1–4 efter sex minuter. HIF fick uppförsbacke direkt och fick ägna första halvlek åt att försöka komma in i matchen och komma ifatt i målprotokollet. HIF hade häng på Skånela efter en upphämtning i slutet på första halvlek. 15–16 i paus.

Andra halvlek börjar med att Skånela fortsätter att sitta i förarsätet, HIF:s så stabila försvarsspel går inte att känna igen. Viktor Ahlstrands olyckliga röda kort efter 9 minuter av andra gjorde inte saken lättare. Skånela drar ifrån och leder med fyra bollar efter 15 minuter. Tre snabba HIF-mål gör att hemmalaget är med i striden om poängen inför sista 10 minuterna av matchen. Ett utgrupperat försvar gör att Skånela blir lite konfunderat i sitt anfallsspel. HIF får stopp på Gustav Näslund och Ola Pewik i Skånela den sista kvarten och lyckas komma ifatt till 27–27 efter Hayders långskott i öppet mål med två minuter kvar. Sista minuten blir rafflande, Skånela lyckas göra 27–28 med 23 sekunder kvar och HIF får en chans i slutsekunderna men skottet går i ribban.

Surt att förlora efter sex förlustfria matcher men inga träd växer upp i himlen. Nu är det bara att ta nya tag och påbörja en ny vinstsvit. HIF är i allra högsta grad med i racet om en plats bland topplagen.

Nästa match spelas på lördag den 19 december klockan 16:15 borta mot Tyresö. Du ser den på https://solidsport.com/hifkarlskrona och bli gärna månadssupporter och se både hemma- och bortamatcher för endast 129 kronor per månad: https://solidsport.com/hifkarlskrona/monthly_supporter