HIF förlorade mot Lindesberg

Bortamatchen mot Lindesberg slutade tyvärr med förlust med 26-24 (13-11).
Redan i inledningen av matchen tog Lindesberg kommandot och HIF fick jaga. 6-2 efter knappa tio minuter och uppförsbacken var ett faktum. Nästkommande 13 minuter är klart positivare, då HIF gör 8-4 och kvitterar till 10-10. Anförda av Tobias Nordahl som gör tre av målen. Här är även Gustaf Banke i målet en viktig kraft.

Sista 6-7 minuterna av första halvlek är dock hemmalagets och särskilt deras linjespelare (landslagsspelare i Kosovo) Fatlum Ahmeti. Han gör tre raka mål till 13-10. Erik Borgenhäll gör 13-11 innan paus, vilket också är halvtidsresultatet.

Tvåmålsunderläget hålls under inledningen av andra halvlek. Med knappa kvarten kvar gör Lindesberg ett ryck till 23-18. Här känns matchen körd, men HIF repar mod och ”går för det” till 100 procent. En killer-instinkt vi hoppas kunna få se mer av framöver. 23-18 blir 25-23. Tyvärr blir avståndet inte mindre utan matchen slutar 26-24.

På lördag finns chans till revansch – då väntar Kungälv på hemmaplan. Matchen startar 16:00 i Brinova Arena. Varmt välkomna!