Hellgren och Pedersen tränar våra målvakter

HIF Karlskrona kan idag presentera ett nytt samarbete kring klubbens målvakter.
Målvaktslegendaren Claes Hellgren (214 landskamper) kommer att ingå i ett team tillsammans med Ronnebyfostrade Jonas Pedersen. Pedersen som har en rad målvaktsutbildningar på sitt CV och som även har tränat målvakterna i hemmaklubben Ronneby HK får nu chansen i HIF Karlskrona som målvaktstränare, ett arbete som han verkligen ser fram emot.

– Det ska bli jättekul att få vara med på denna satsning då HIF har två unga utvecklingsbara målvakter som kan gå långt med rätt arbete. Att jag får vara en del i den processen och då även får ta del av all den kunskap som Claes besitter kommer att vara mycket givande och utvecklande, säger Jonas.

Pedersen kommer alltså att ha legendaren Claes Hellgren som stöd i arbetet. De kommer att jobba tätt tillsammans där Jonas på plats i Karlskrona driver det dagliga arbetet med Claes som mentor. Samarbetet med HIF startade tidigare i somras då Claes levererade planerna för målvakternas fysträning.

Arbetet fortsätter nu med ett tvådagarsläger i Västerås i slutet av Augusti där Uros Tomic och Gustaf Banke kommer att testas fysiskt och tekniskt. Även Jonas är med i Västerås och tar del av Claes teoretiska genomgångar kring målvaktsarbete och träning.

Hellgren ser fram mot samarbetet med HIF Karlskrona och att få vara med och utveckla HIF Karlskronas målvaktspar.

– Inspirerande att få jobba med lovande målvakter. Jag har byggt upp ett koncept med fart och återhämtning som de får vara med om. Och att få vara i samma klubb som Tobias Karlsson och Robert ”Knirr” Andersson är en ära, säger Claes Hellgren.

På Claes Hellgrens CV som målvaktstränare står bland annat:
Danska Handbollförbundet, 2007-2014
Svenska Handbollförbundet, 2008-2012
Rhein-Neckar Löwen, 2010-2011
AG Köpenhamn, 2010-2012
One Response to "Hellgren och Pedersen tränar våra målvakter"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 69
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X