Hårt motstånd väntar HIF till helgen

På torsdag förmiddag kl 11:30 går bussen till södra Norge och Kragerö. Där kommer laget att spela tre matcher mot tre topplag från tre olika länder.

– Spelmässigt vill jag att vi fortsätter utveckla vårt grundspel i alla faserna och visar bättre säkerhet i avtalen i försvar, kontring och anfall, säger tränare Karl-Johan Lång.

Att resan även är viktig ur teambuilding-synpunkt påtalar Lång.
– Vi kommer även att fortsätta jobba tillsammans som en grupp. Där vi håller oss till våra ledord oavsett vem, vart eller hur vi spelar.

Deltagande lag är:

ØIF Arendal, Norge
ØIF Arendal är värd för denna turnering och som tränas av Karlskronaprofilen Marinko Kurtovic. Laget slutade på 4:e plats i norska ligan förra året och man fick sedan ge sig i finalen i norska slutspelet mot Elverum där man förlorade med 2-1 i matcher.

TTH Holstebro, Danmark
Det danska topplaget kom på en tredje plats förra året och satsar nu på att ta guldet nästa år. I Holstebro hittar vi den svenska landslagsmannen Viktor Östlund som gör sin andra säsong i klubben. I målet hittar vi den norska landslagsmålvakten Torbjörn Bergerud som från och med 2018/2019 är klar för Flensburg

Alingsås HK, Sverige
Laget förlorade förra året i finalen mot IFK Kristianstad och man har inför årets säsong gjort flera intressanta nyförvärv. Målvakten Gustav Skagerling hämtar man från Allsvenskan och Tyresö. Från Bundesliga kommer kantspelaren Andreas Berg och mittsexan Niklas Barud som har spelat flera år i världens bästa liga. Ett annat mycket intressant nyförvärv är den norska stortalangen Mishels Liaba som många tror kan bli en attraktion redan nästa år i Handbollsligan.

Att det blir tuffa matcher är klart och Karl-Johan Lång vet vad han vill se:
– Vi ska vara starka och ett riktigt jobbigt lag att möta över 60 minuter, oavsett vilka vi möter.

Spelprogrammet ser ut som följande:

Fredag 1500 Karlskrona ØIF Arendal
1930 TTH Holstebro Allingsås HK
Lördag 1130 TTH Holstebro Karlskrona
1730 ØIF Arendal Allingsås HK
Söndag 1100 Karlskrona Allingsås HK
1300 ØIF Arendal TTH Holstebro

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 33
Notiser

Halsdukar HIF

Ni som har guldkort och inte har…

november 23, 2017
1 2 3 8
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X