Härlig premiärvinst inför publik

En premiär är alltid nervöst, ovisst och laddat med mycket känslor. Denna premiär var inget undantag. Laget har tränat hårt och gjort en bra försäsong men det är ändå när serien drar igång man får svar på hur långt i utvecklingen man kommit. Premiärmotståndare var småländska Anderstorp som stod upp bra, men HIF kunde till slut vinna med 25-21 (13-10).

Att det var publik i arenan (om än under restriktioner) var fantastiskt, till att börja med. Handboll ska upplevas live och handbollssporten förtjänar publik och det märktes att både publiken och laget hade saknat varandra. Ett ordentligt tryck redan när årets nya intro drog igång.

Matchinledningen gick helt i HIF:s favör. Uros Tomic räddar det första skottet och en snabb omställning ger William Bengtsson (ny från IFK Kristianstad) läge till 1-0. Skönt sätt att presentera sig för hemmapubliken. Tomic fortsätter att rädda i inledningen samtidigt som HIF gör mål. Ställningen är 5-0 efter dryga tio minuter. När Anderstorp gör sitt första mål har det gått över elva minuter och bortalaget spelar 7 mot 6. Det blir dock inledningen av en period som är Anderstorps och mycket kan tillskrivas den energi som 18-årige Alexander Rydh kommer in med. När Rydh gör sitt tredje mål är ställningen 10-7. Många räddningar från både Uros Tomic i hemmamålet och Kenan Omerovic i bortamålet håller nere siffrorna.

Lite förändringar från hemmahåll och in kommer nästa nyförvärv Hugo Sivertsson som presenterar sig på allra bästa sätt med en riktig stänkare från sin position som högernia; 11-7. När halvtidssignalen ljuder är ställningen 13-10.

Andra halvlek inleds med fortsatt bra spel från Hugo Sivertsson som verkligen presenterar sig för hemmapubliken denna lördag. Tillsammans med Jonathan Wiklund i Anderstorp är det Sivertsson som står för målen den första delen av andra halvlek. Lagen följs åt men halvvägs in i halvleken utnyttjar Anderstorp ett par tekniska fel och får med sig ett par räddningar och gör fyra raka mål till 18-19. Ledning för bortalaget för första gången i matchen. Timeout från Mathias Ekstrand och 7 mot 6 som svar på trenden. En coachning som verkligen gav utväxling och under de sista elva minuterna är det hemmalaget som styr. Tunga och tålmodiga framåt och hårt arbetande bakåt gör att bortalaget inte orkar med.

HIF kan till slut vinna med 25-21 inför en väldigt nöjd hemmapublik, som bjöds på spänning som vanligt. En vunnen premiär och det var väldigt längesen. Någon sa att det var sju år sedan. På tiden alltså!

Nästa hemmamatch spelas den 2/10 mot Varberg och då hoppas vi på ännu fler än de cirka 700 som var på plats under denna match. Håll ögon och öron öppna, för i början av veckan släpper vi biljetterna, där det finns möjlighet att ”skynda och fynda”.