Förlust mot VästeråsIrsta

HIF förlorar lördagens bortamatch mot Västerås med 25-23, efter en långt ifrån perfekt match. Det började ganska bra, ledning med 2–0 och inget insläppt mål på de sex första minuterna. Därefter var det ingen rolig bortamatch. Hemmalagets Olle Röken gjorde fyra raka hemmamål och VästeråsIrsta hade vänt på tillställningen. HIF:s anfallsspel gick i stå och Uros fina målvaktsspel var inte lika bländande som vi är vana vid. Slarvigt anfallsspel med alltför många tekniska fel gjorde att HIF endast mäktade med 9 mål på de 30 första minuterna. 14–9 till Västerås i paus.

Andra halvlek startar bättre än första slutar och HIF ser mer bestämt ut i både anfall och försvar. Efter 15 minuter är man ifatt till 17–17. Då hade vi en bra känsla att HIF skulle ta tag i matchen men lagen följdes åt till 19–19 med 12 minuter kvar på klockan. Därefter slarvas det igen i HIF:s anfallsspel och hemmalaget kan göra ett, som det visade sig, matchavgörande ryck och sno åt sig en tremålsledning med fem minuter kvar. HIF försökte på slutet att knapra in på hemmalagets ledning men idag var inte spelet med upp till Västerås och hemmalaget kunde hålla undan och vinna med 25–23.

Vi hoppas att laget skakar av sig denna förlust snabbt och blickar framåt mot nästa match  lördagen den 2 oktober hemma mot Varberg. Laget lär gnugga anfallsspel i veckan. Det borde vara ett revanschsuget och heltaggat hemmalag på lördag i Brinova Arena Karlskrona.

Fram till i morgon kl. 11:59 pågår kampanjen, där du just nu kan köpa biljett för 100 kronor till matchen mot Varberg på lördag. 50 kronor för ungdom och gratis för barn. #fynda på https://www.nortic.se/dagny/event/33160