Förlust mot Torslanda

HIF förlorade lördagens hemmamatch mot Torslanda och tappar två viktiga poäng. HIF har haft för vana att starta matcherna med att ge bort initiativet till motståndarlaget, så också denna eftermiddag. Torslanda startar i ett ursinnigt tempo och rycker åt sig en 3–0 ledning efter fem minuter, då hade ändå Uros i målet hunnit rädda fyra gånger. Inte den start på matchen som de drygt 800 i publiken hade hoppats på.

Tack vare Uros målvaktsspel lyckas hemmalaget jobba sig in i matchen och efter femton minuters spel är HIF i fatt; 7–7. Det är ändå bortalaget som håller i taktpinnen och HIF får slita för att inte bli frånsprungna. Tack vare Uros 12-13 räddningar i första halvlek är underläget bara två mål i paus, 14–16.

Andra halvlek startar bättre för hemmalaget, efter tre minuter har man ätit upp Torslandas ledning och är i fatt vid 17–17. Därefter följs lagen åt i målprotokollet men HIF får inte grepp på bortalaget. Efter en time out efter 41 minuter kommer HIF ut och gör fyra raka mål och är för första gången i matchen i ledningen, vid 23-22 och 24–22.

HIF håller tvåmålsledningen med åtta minuter kvar, 27–25 och de 800 i publiken börjar hoppas. Då kommer rycket, Torslandas tre raka mål och en missad HIF straff gör att bortalaget kan hålla undan de sista minutrarna och vinna med 2 bollar. 29–31 till slut.

HIF hade chansen med fem minuter kvar men missar i sitt anfallsspel som så många gånger denna eftermiddagen, bakåt spelar både Tomic och Psajd bra i målet och ger laget chansen att knipa poäng men det vill sig inte. Nu kommer svåra matcher i strid ström mot lagen som ligger i toppen på tabellen. Det gäller att hitta tillbaka till det spel som vi vet att laget kan prestera.

Nästa drabbning står Vinslöv för motståndet på bortaplan. Söndag den 21/11 klockan 16:30 är det dags för en ny rysare.

Nästa hemmamatch är mot serieledarna från Alstermo, Amo. Biljetter till den matchen köper du här: