Förlust mot Hammarby

HIF Karlskrona föll i bortamötet mot topptippade Hammarby i Eriksdalshallen. Trots bra målvaktsspel av Hayder Al Khafadji matchen igenom så lyckas man inte knipa första segern i årets allsvenska. En match som präglades av hafsigt spel från båda lagen där bolltappen och de tekniska felen spelade huvudrollen. Hammarby tog ett grepp om matchen efter tio minuter efter att HIF hade börjat bra och ledde i upptakten med 3–0. Ändå var det en spännande tillställning där HIF hela tiden kämpade sig kvar i matchen ända in i slutet. Hammarbys Martin Dolk blev stor segerorganisatör i hemmalaget med 8 mål, han fick göra lite för lätta mål med sina, patenterade, underarmsskott.

I HIF var Hayder bra i målet, hur många räddningar han gjorde gick inte att hålla koll på i en skakig sändning. Dessutom kom Karl Jönsson in i andra halvlek och höll sånär på att vända på matchen till HIF:s favör, 6 mål i andra halvlek från högerkanten och bäste målskytt i HIF, men inga marginaler på HIF:s sida denna lördagseftermiddagen. Detta var en match som kunde vunnits med lite bättre skärpa i avgörande lägen.

Nu gäller det att snabbt glömma denna matchen och se framåt mot fredagens hemmamatch mot Västerås/Irsta. Med hemmaplan och ett femtiotal supportrar i ryggen ska vi gå för första segern i årets allsvenska.