Förlust mot Hammarby

HIF förlorade fredagskvällens toppmöte i allsvenskan mot seriesegraren Hammarby och det var ett taggat bortalag som verkligen ville säkra seriesegern och avancemanget till Handbollsligan. För två år sedan åkte man ur högsta serien men nu tog man sig tillbaka på samma ställe.

Ser vi till matchen var hemmalaget bra med i första halvlek, mycket tack vare Uros nio räddningar sista kvarten innan pausvilan. Lagen följdes åt i målprotokollet även om Hammarby hade ett litet övertag och förde spelet. 13–14 i paus.

I andra halvlek kunde Hammarby göra ett ryck efter att satt två straffmål och tagit tag i spelet i inledningen. Femmålsledning, 16–21, efter tio minuter i andra halvlek och efter den urladdningen orkade hemmalaget inte resa sig. Hammarby kunde till slut ta en komfortabel seger mot ett hemmalag som haft ett tufft matchprogram och gått runt på väldigt få spelare.

Mathias Ekstrand var efter matchen lite besviken på att man inte kommer upp i nivå. Hammarby malde ner oss i andra halvlek och visade att dom är ett starkt handbollslag. Värdiga vinnare av Herrallsvenskan.

Två hemmamatcher återstår för HIF innan kvalet startar, den första redan på söndag den 14/3 klockan 16:00. Då kommer AIK på besök och du ser matchen här: Streama match