Förlust i hemmapremiären

En hemmapremiär i nya Brinova Arena. Det som skulle bli en handbollsfest blev tyvärr en tråkig historia för HIF. Förlusten skrevs till 27-33 (15-20) och det finns en del att fundera på inför nästkommande matcher.

Förhoppningarna var stora på både laget och på evenemanget. Evenemanget har fått ett rejält lyft i och med vår nya arena. Restaurangen serverade goda wallenbergare, kioskerna hade fullt upp med att leverera korv, kaffe och andra godsaker. Baren Lejonkulan var öppen med många gäster innan matchstart. När sedan det proffsiga och snygga introt ljuder i Brinova Arena var publiken laddade för en riktig handbollsfest.
Även om HIF tog ledningen med 1-0 genom Alfred Olsson så kom festen aldrig igång. Efter knappa åtta minuter ledde bortalaget Kärra med 3-7. Det var tyvärr tekniska fel och missar framåt samtidigt som försvar-målvakt inte fungerade. När Tobias Nordahl kom in på planen fick HIF tag i enklare mål och underläget hämtades igen något. Avslutningen av första halvlek tillhörde dock Kärra och i paus var ställningen 15-20.

Gustaf Banke inledde andra halvlek starkt med tre raka räddningar, samtidigt som anfallet inte lyckades göra mål.
Fortsättningen av andra halvlek tillhörde Kärra och redan efter dryga 45 spelade minuter kändes matchen avgjord då ställningen var 20-28. När HIF i slutet spelade med mer desperation kom man närmre och när slutsignalen ljöd var 27-33 ett faktum. Det finns en del att fundera på och visst behöver man städa bort de tekniska felen och egentligen höja sig på alla positioner.
Till nästa match är förhoppningsvis Erik Borgenhäll tillbaka. Då väntar tuff bortamatch mot AIK.
Matchen spelas i Solna på lördag den 28 september klockan 17:00.

Som prenumerant hos BLT/Sydöstran ser du matchen på deras sajter, annars via Solid Sport.
Nästa hemmamatch spelas lördagen den 5 oktober klockan 16:00. Då gästar Amo HK Brinova Arena. Räkna med derbykänsla med välkända ansikten som Daniel Steen och Flamur Gerbeshi.