Förlust borta mot serieledarna från Helsingborg

HIF:s första match sedan den 19 januari blev en för tuff uppgift. Linus Andersson och Mattias Johansson är långtidsskadade. Utöver det fick vi sena besked på att både Tobias Nordahl och Albin Stenberg var tvungna att stanna hemma på grund av sjukdom. Serieledande OV Helsingborg gav oss inte en chans och kunde ta en säker seger. HIF var med i inledningen men redan efter 15 minuters spel kunde man ana vartåt det barkade. Några tekniska fel för mycket och ett storväxt hemmaförsvar gjorde det svårt för HIF att komma igenom. Uros Tomic i HIF-målet gjorde vad han kunde för att hålla laget kvar i matchen, en mycket bra match från Uros sida och HIF låg under med fyra bollar i paus; 15-11.

I andra halvlek var OV Helsingborg för starka och kunde rinna ifrån till en säker seger trots att HIF-bänken försökte med alla medel; sju mot sex, 5–1 försvar och olika alternativ framåt, men inget fungerade denna afton. HIF förlorar med 34–25 efter 15–11 i paus.

Uros i målet var som vanligt bra, ett annat glädjeämne var, efter skadefrånvaro, comebackande Karl Jönsson som med sina sju mål blev bäste målgörare i bortalaget tillsammans med Hugo Sivertsson. Även Axel Söderqvist visade god form och blev med sina fem mål utsedd till HIF:s bästa spelare.

Redan på tisdag är det match igen, då vi spelar en av de uppskjutna matcherna. Det är Torslanda på bortaplan och där ska vi verkligen gå för två poäng!
På lördag kl. 16:00 är det äntligen dags för hemmamatch igen när Lindesberg kommer på besök. Missa inte den!